PSD si PC au semnat, astazi, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare pentru alegerile parlamentare. Decizia fusese anuntata de cele doua formatiuni inca de acum cateva zile, iar detaliile protocolului au fost puse la punct in ultimele zile. Liderul social-democrat Mircea Geoana spune ca alianta PSD-PC isi propune sa castige alegerile parlamentare din aceasta toamna, sa alcatuiasca noul guvern si sa castige si prezidentialele de anul viitor. Cele doua partide vor merge, insa, pe liste separate la alegerile locale din luna iunie.

Protocolul a fost semnat intre liderul PSD, Mircea Geoana, si presedintele conservator Daniela Popa. Pactul nu este unul strict electoral, ca cel din 2004, ci este unul de colaborare politica, motiv pentru care va fi inregistrat si la tribunal, a explicat Mircea Geoana, potrivit Antena 3.

"Sunt onorat ca am ocazia sa semnez, in premiera, un protocol cu o doamna presedinte a unui partid si ii felicit pe colegii conseravatori ca au avut curajul sa promoveze o femeie in cea mai inalta functie din partid", a afirmat Mircea Geoana.

La randul sau, liderul PC Daniela Popa a afirmat ca scopul acestei aliante este "crearea unei opozitii reale si credibile pentru alegerile parlamentare din aceasta toamna si pentru cele prezidentiale, din 2009.

"Daca PD-L nu are ministri, nu inseamna ca este in opozitie, iar daca presedintele critica Guvernul, nu inseamna ca este in opozitie", este de parere Daniela Popa, presedintele PC. "Noi vrem sa oferim o alternativa, sa fim o opozitie reala si credibila".