Dupa vacanta pentru summit-ul NATO, deputatii mai au inca doua saptamani libere cu ocazia sarbatorii Pastelui si a zilei de1 mai. Conducerea Camerei Deputatilor a hotarat miercuri ca in urmatoarele doua saptamani activitatea sa se desfasoare in comisiile de specialitate si in teritoriu.

De altfel, deputatii nu s-au obosit cu munca nici dupa summit-ul NATO, dovada in acest sens fiind sedintele de plen cu prezenta redusa si comisiile de specialitate care au lucrat in “regim de avarie”.

Biroul Permanent a decis ca, in urmatoarele doua saptamani, deputatii vor lucra in total doua zile in comisii si cinci zile in teritoriu. Mai exact, la inceputul saptamanii viitoare deputatii vor lucra oficial luni si marti in comisiile de specilitate iar restul saptamanii vor avea activitati in circumscriptii.

Neoficial, incepand de saptamana viitoare, la Camera Deputatilor nu va fi picior de parlamentar. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a motivat decizia Biroului Permanent explicand presei ca nu sunt proiecte legislative care sa necesite dezbatere urgenta.

Munteanu a recunoascut ca “unul din motivele” mini vacantei este si campania electorala in care sunt implicati multi deputati. “E vorba si despre campania electorala. Multi dintre deputati sunt si candidati. Trebuie sa spun ca ziua de 22 este ultima zi in care se depun candidaturile la circumscriptiile electorale, judecatorii si tribunal”, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu.

Colegii senatori nu au luat nici o hotarare privind vacanta de sarbatori, insa nu e prea tarziu. Biroul Permanent al Senatului se va reuni la inceputul saptamanii viitoare pentru a stabilii programul de lucru.