Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, va intra in concediu chiar din prima zi de campanie electorala - 2 mai. Liberalul este candidat la functia de primar al municipiului Iasi la alegerile locale din luna iunie, relateaza NewsIn.

"Imi voi lua concediu de odihna, insa va fi o perioada extrem de activa pentru ca voi trimite mesajul meu catre ieseni", a spus Adomnitei, in contextul in care adversarii l-au atacat pentru ca ar urma sa faca campanie din postura de ministru.

Adomnitei a anuntat duminica si cateva din proiectele pe care si le va asuma in campanie. "Voi aduce la Iasi investitii de cel putin 1 miliard de euro. Voi construi si reabilita infrastructura necesara de transport. Acestea sunt cele doua proiecte pe care mi le asum pentru Iasi". In opinia liberalului, Iasul a pierdut, in ultimii cinci ani, competitia economica si culturala cu orase precum Sibiul, Clujul sau Timisoara din cauza actualei administratii care "nu a avut viziunea necesara pentru dezvoltarea orasului".

Alti doi candidati la Primaria Iasi au tinut, duminica, conferinte de presa. Dumitru Oprea, candidatul PD-L, a subliniat faptul ca Iasul nu are inca Plan Urbanistic General, lucru care blocheaza atragerea fondurilor europene.

De cealalta parte, Gheorghe Nichita, candidatul PSD, a anuntat ca intentioneaza sa-l dea in judecata pe democrat-liberal, pentru ca duce o campanie sub demnitatea unui profesor universitar. "El a fost vazut impartind fluturasi care au un continut insultator si calomnios. Il voi actiona in instanta", a declarat Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi.

Radu Berceanu va demisiona din Senat pentru a se ocupa de campania electorala

Si Radu Berceanu va demisiona din functia de senator si din cea de vicepresedinte al Senatului, transmite Realitatea Tv. Anuntul a fost facut, astazi, de vicepresedintele PD-L, care a motivat ca vrea sa se ocupe de campania electorala.

Radu Berceanu este candidatul PD-L entru functia de presedinte al Consiliului Judetean Dolj. Gelu Visan, consilier judetean din partea PD-L Dolj, va fi validat senator in locul sau.