Candidatul PD-L la Primaria generala a municipiului Bucuresti, Vasile Blaga, considera ca are un avantaj in fata adversarilor sai pentru ca este "un expert in administratie". "Cu tot respectul pe care i-l port, si asta nu este un lucru in care sa nu cred, chiar il respect mult, domnul Diaconescu are aceleasi calitati vizavi de ceea ce i se cere unui primar cam cat a avut la momentul potrivit domnul Geoana", a declarat Blaga la emisiunea "Discutia saptamanii", realizata de Dan Tapalaga si difuzata de HotNews.ro si BBC in fiecare duminica.

Blaga este de parere ca, in cursa pentru sefia Bucurestilor, are avantajul de a fi fost ministru al Administratiei si Internelor si a participat la realizarea legii administratiei publice locale.

  • "Eu sunt un expert in administratie, eu am condus oameni de 29 de ani. Realizarile pe care le-am avut in functii publice, indiferent care au fost ele, faptul ca am dus intotdeauna la bun sfarsit aceste activitati, ma recomanda. Faptul ca eu, in primul rand, am fost ministrul Administratiei si pe urma al Internelor. (...) In acest moment am posibilitatea ca negociind, asa cum am negociat si acest pachet de legi in Parlament, pentru ca nu am avut niciodata majoritate in Parlament, sunt legi organice pe care le-am trecut cu 80-90%, voi negocia cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti, hotarari de consiliu care sunt obligatorii pentru primarii de sectoare si pentru consiliile locale."

Democrat-liberalul sustine ca nu l-a suprins nominalizarea lui Diaconescu si ca nu se teme de el.

  • "Il apreciez pe domnul Diaconescu, este un om cu multa experienta politica, este un diplomat autentic, dar cu tot respectul pe care i-l port, si asta nu este un lucru in care sa nu cred, chiar il  respect mult, domnul Diaconescu are aceleasi calitati vizavi de ceea ce i se cere unui primar cam cat a avut la momentul potrivit domnul Geoana."

Blaga a declarat ca singurul lucru pe care i-l poate reprosa lui Adriean Videanu este ca nu s-a aflat mai des in mijlocul bucurestenilor. In rest, El spune ca va continua proiectele de infrastructura pornite de colegul sau de partid si ca acestea nu sunt cauza traficului greu de pe strazile Capitalei.

  • "Incorect s-a vehiculat ideea ca aceste lucrari ar fi motivul traficului greu. (...) Faptul ca in acest moment nu exista alternativa, nu exista traseu la traversat Bucu- restiul, pentru ca nici macar inelul principal nu este gata. Eu il voi inchide prin terminarea pasajului Basarab anul viitor, in aprilie. In acest moment ambuteiajele la intersectia marilor axe de transport sunt permanente, pentru ca vor fi obligatorii pasaje pentru a intra, a aflui si deflui. (...) Traficul se poate rezolva, si sigur il voi rezolva tratand integral cele patru mari componente. Cea mai importanta si pe care au inceput-o si au facut foarte mult din ea si Traian Basescu si Adriean Videanu, modernizarea infrastructrii rutiere. Doi, managementul trficului sau, pe romaneste, unda verde. Trei, parcarile si patru, extrem de important, integrarea transportului public. Bucurestenii au mare incredere in transportul public. (...) Vreau metrou la primarie, vreau statii intermodale, ca sa te dai jos din metrou, sa ai la dispozitie autobuz sau tramvai."