Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a admis, astazi, in gluma, ca interimatul sau la MAE ar putea fi o solutie, adaugand ca "din pacate nu le poate face pe toate". Prezent la lansarea candidatilor PNL Ilfov, vicepresedintele liberal a fost intrebat de presa daca interimatul sau nu ar fi o solutie potrivita pentru MAE, avand in vedere experienta sa diplomatica. Intrebarea l-a amuzat pe Melescanu, care le-a dat dreptate ziaristilor. "Da, insa nu le pot face pe toate. Cu modestie, recunosc", a spus el zambind, potrivit NewsIn.

Singura declaratie a ministrului pe tema Cioroianu a fost ca Biroul Politic Central al PNL de luni va discuta chestiunea portofoliului vacant de la Externe, liberalii avand mai multe solutii.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Dana Raduta Matache, va prelua conducerea operativa a ministerului, in timp ce interimatul si mai apoi preluarea portofoliului de sef al diplomatiei sa fie asumate chiar de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, potrivit unor surse diplomatice, citate de NewsIn, care mai sustin ca premierul ar avea in vedere sa preia, ulterior, ca titular, functia de ministru de externe.