Lansarea in cursa pentru primaria Capitalei a lui Cristian Diaconescu nu rezolva dilema candidaturii independente a lui Sorin Oprescu. Liderii partidului nu au reusit sa-l convinga, la intilnirea de joi seara, sa cedeze si sa renunte la candidatura. Vasile Dincu, Marian Venghelie si Mircea Geoana si-au exprimat speranta dupa sedinta Comitetului Executiv ca Oprescu se va razgindi si va face parte "din echipa".

Sorin Oprescu nu vrea sa renunte la intentia de a candida independent, cu toate rugamintile liderilor PSD. Acestia au avut o intilnire cu Oprescu, joi seara, in care au incercat sa-l convinga sa se razgindeasca, fara a avea insa succes.

Dupa decizia asupra intrarii in cursa a lui Diaconescu, niciunul dintre liderii partidului nu putea sa ofere un rapsuns in ce priveste candidatura ca independent a lui Oprescu. La unison ei isi exprimaru "speranta" ca Oprescu va da dovada de "luciditate" si va face parte "din echipa". In tot cazul, ei precizau apasat ca o eventuala candidatura a acestuia este "nestatutara".

Vasile Dancu recunoastea, la Realitatea TV, ca o candidatura independenta a lui Oprescu ar diviza voturile PSD.

Miercuri, Oprescu declara intr-un interviu pentru Evenimentul zilei ca "nu vrea sa fie maimuta lui Mitrea" si ca pina acum partidul a facut "tot posibilul sa-l impiedice sa candieze". "Le-a luat Dumnezeu mintile, cred ca nu vor sa cistige Primaria", spunea Oprescu.

Decizia lui Oprescu pare deja luata, daca tinem cont de faptul ca el a anutat deja ca are "oameni in teren", ca si-a deschis un cont de campanie si si-a comandat un sondaj de opinie.

Sondejele interne de opinie il creditatau pe Oprescu ca fiind plasat pe primul loc, Cristian Diaconescu ocupind abia pozitia a cincea.