Desi candidatura lui Miron Mitrea este data ca "certa" de unii lideri PSD, Sorin Oprescu ia in considerare "foarte serios" intrarea in cursa pentru primaria Capitalei ca independent. Dupa cum relateaza "Gindul", Oprescu are deja "oameni in transee" si a inceput pregatirile pentru propria campanie. Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca Oprescu are sustinerea unei parti a partidului pentru aceasta candidatura, fiind considerata o strategie buna, dar ca Mircea Geoana va insista sa renunte, urmind sa aiba, miercuri, o discutie in acest sens.

Senatorul PSD, Sorin Oprescu, nu intentioneaza sa renunte la a candida pentru primaria Bucuresti, desi partidul a luat decizia de a-l arunca in cursa pe Miron Mitrea. Candidatura lui Mitrea este sigura in proportie de 95%, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD, dar nici ideea unei candidaturi independente a lui Oprescu nu este respinsa de "sustinatorii sai traditionali".

"Astept pina vineri, la Comitetul Executiv. Eu am incredere ca nu le-a luat Dumnezeu mintile. Pina acum, batalia s-a dat nu pentru nominalizare, ci pentru cum sa-l stopeze pe Oprescu. Ii deranjeaza sansa de a cistiga Primaria", a declarat Oprescu, citat de Gindul.

Sorin Oprescu sustine ca ia "foarte in serios" posibilitatea de a candida ca independent si ca deja a inceput pregatirile pentru propria campanie. Mai precis, are deja "oameni in transee", va face o "colecta publica pentru stringerea de fonduri" si sustine ca banii "nu vor proveni de la Bobic". " Mi-am deschis un cont la BCR, asa, sa fie deschis. Dupa ce iau hotarirea ca voi candida, contul va deveni operational", a spus Oprescu.

Surse din partid confirma informatia potrivit careia Oprescu si-a comandat un sondaj de opinie pentru a vedea ce sanse are ca indepedent si ce in ced masura voturile PSD si PNL s-ar putea orienta spre el.

Miercuri, conducerea PSD s-a reunit intr-o sedinta pentru a pune la punct detaliile de campanie si pentru a discuta situatia creata de posibila candidatura a lui Oprescu. Mircea Geoana a declarat ca va avea o "discutie prieteneasca, ca intre colegi" cu Oprescu, pentru a-l ruga sa nu candideze ca sa nu compromita sansele PSD in turul al doilea de scrutin. " Nu cred ca Sorin Oprescu este atit de orbit de politica, incit sa nu inteleaga", a spus Geoana.

Miron Mitrea a declarat insa ca PSD "va avea un singur candidat si ca aceasta problema o va rezolva presedintele partidului".