La doar citeva ore dupa ce PD-L a anuntat oficial candidatura lui Vasile Blaga la primaria Capitalei, liderii PSD au luat decizia de a-l nominaliza pe Miron Mitrea. Intr-o sedinta restrinsa, la care nu au participat unii dintre vicepresedinti, PSD a hotarit sa faca anuntul vineri, dupa sedinta Comitetul Executiv. Mitrea va face tandem cu Vanghelie, care va candida la primaria Sectorului 5 si va fi viceprimar, iar Viorel Hrebenciuc va fi sef de campanie, au declarat pentru HotNews.ro surse din PSD.

Lideri ai PSD au stabilit, marti, in cadrul unei reuniuni restrinse, ca Miron Mitrea va fi candidatul PSD pentru primaria Capitalei. Decizia a fost luata la doar citeva ore dupa ce liberal-democratii l-au lansat oficial in cursa pe Vasile Blaga.

Surse din PSD au declarat pentru HotNews.ro ca nominalizarea lui Mitrea e "certa" si ca acesta va merge in tandem cu Marian Vanghelie, care va candida la sectorul 5 si va fi viceprimar. Sursele citate spun ca aceasta a fost conditia impusa de Vanghelie pentru ca organizatia Bucuresti sa-l sustina pe Mitrea. Locul de sef de campanie lasat liber de Mitrea va fi ocupat de Viorel Hrebenciuc

Mircea Geoana a refuzat sa confirme candidatura lui Mitrea, dar a avut cuvinte lauda fata de acesta. "Domnul Mitrea este un politician cu experienta. Este un fost ministru, are foarte multa experienta. Exista si un impediment, intrucit el este coordonatorul campaniei nationale, dar este si un lider puternic si cunoscut al partidului", a spus Geoana.

Seful PSD spune ca decizia va fi luata la Comitetul Executiv de vineri, timp in care si altii lideri "pot face pasul inainte sa candideze".

Desemnarea candidatului PSD a generat disensiuni in interiorul partidului, in special dupa ce Mircea Geoana s-a grabit sa-l anunte pe Marian Vanghelie fara sa existe un vot al Biroului Politic. In PSD existau doua curente de opinie, structurate pe scheletul celor doua grupari Iliescu- Geoana din partid, una care il sprijinea pe Vanghelie si alta care opta pentru medicul Oprescu.

Vanghelie se bucura de sprijinul neconditionat al organizatiei de Bucuresti, dar este rejectat de gruparea Iliescu si are handicapul unei pozitii proaste in sondajele de opinie. In schimb, Oprescu beneficiaza de sustinerea lui Iliescu si se situeaza in fruntea sondajelor.

Pentru a pune capat acestor disensiuni si mesajului negativ lansat catre electorat de intirzierea anuntarii unei candidaturi, s-a vorbit apasat in utima vreme de cea de-a "treia cale". Aceasta ar fi reprezentata de Miron Mitrea, personaj agreat de ambele tabere, sef de campanie, bun organizator, dar cu probleme de dosar la DNA.

Surse din partid sustin ca in special din tabara Geoana si in cea a grupului de la Cluj exista reticente fata de candidatura lui Mitrea, legate exact de acest aspect .