Codul Fiscal nu va avea sanse sa treaca de Senat daca amendamentele PSD privind reducerea TVA cu 5% la alimentele de baza, cresterea pragului de impozitare pentru pensii sau exceptarea de la plata accizelor a producatorilor de tuica si rachiu, nu sunt acceptate.

In prag de campanie electorala, deputatii PSD propun includerea in noul Cod Fiscal a modificarilor care vizeaza reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de baza, scutirea de TVA a constructiilor lacasurilor de cult si exceptarea de la plata accizelor a producatorilor de tuica si rachiu din gospodarii. Ei nu vor vota legea decat daca acestea sunt acceptate, a declarat Bogdan Niculescu Duvaz, purtatorul de cuvant al parlamentarilor PSD

Niculescu Duvaz considera ca cerintele PSD sunt sunt "rezonabile" si exista resurse financiare pentru acoperirea lor avand in vedere excedentul bugetar declarat de executiv.

PSD propune si alte amendamente la Codul Fiscal care au in vedere o crestere a pragului de neimpozitare a pensiilor de la 1.000 de lei la 1.500 de lei, revenirea la impozitarea tranzactiilor imobiliare, cu acest impozit colectat la bugetul local. PSD doreste si scutirea impozitului pe profitul reinvestit pentru cumpararea de echipamente, instalatii pentru productia industriala.