Va fi saptamana lansarii candidatilor. In ringul pentru Bucuresti intra categoria grea. PD-L merge pe mana lui Vasile Blaga, iar PSD alege a treia cale: nici Oprescu, nici Vangelie, ci Miron Mitrea. Lansarea PD-L este programata vineri 11 aprile, la Sala Palatului, unde democrat-liberalii isi vor prezenta candidatii atat pentru primaria Bucuresti, cat si pentru principlaele orase si Consilii Judetene din tara. Pe de alta parte, PSD ar putea anunta chiar in cursul saptamanii varianta Mitrea, desi fostul ministru al transporturilor a declarat pentru HotNews.ro ca inca nimeni nu i-a propus sa candideze, dar ca ar accepta.

Dupa ce Adrian Videanu si Liviu Negoita au refuzat sa candideze pentru fotoliul de edil sef al Capitalei, conucerea PD-L a mizat pe Vasile Blaga. Fostul ministru de interne si startegul PD-L a fost convins sa candideze in urma unor sondaje care il plaseaza pe un loc fruntas in preferintele bucurestenilor.

Conducerea PD-L spera ca, aruncandu-l pe secretarul general al partidului in cursa, vor castiga alegerile de la Bucuresti din primul tur, indiferent de ceilalti candidati. Conform surselor Hotnews.ro Vasile Blaga va marsa in campanie pe experienta ca ministru de interne si pe faptul in perioada cand a fost ministru de interne a inceput procesul de descentralizare a administratiei locale, proces care a fost blocatde liberali imediat dupa iesirea PD-ului de la guvernare.

Pe sectoare Murgeanu, Negoita, Poteras si Prigoana

Conducerea PD-L a nominalizat in mare parte oamenii care vor duce batalia pe sectoare. Conform surselor Hotnews.ro, la sectorul 1 va candida Razvan Murgeanu, la sectorul doi Daniel Ionescu, Liviu Negoita va merge pentru un al doilea mandat la sectorul 3, deputatul Cristian Radulescu la sectorul 4. iar la sectorul 6 Cristian Poteras. Conducerea PD-L asteapta pentru sectorul 5 raspunsul afaceristului Silviu Prigoana.

Conform surselor Hotnews.ro Silviu Prigoana a conditionat candidatura cerand democrat liberalilor sa se semneze un contract. Prigoana a cerut ca Bucurestiul sa fie transformat in metropola, iar primarii de sector sa fie desfiintati si sa se transforme in consilieri zonali.

Conducerea PD-L a fost de acord cu aceste propuneri dar a cerut un ragaz pentru a valida “contractul” in Biroul politic.

PD-L urmeaza sa se intalneasca luni, in Biroul permanent al partidului si sa valideze candidaturile pentru primarii si consiliile judetene la alegerile locale din iunie. Tot in sedinta de luni, conducerea PDL va stabili calendarul campaniei electorale a PDL, la nivel national. Lansarea oficiala este organizata cu mult fast la Sala Palatului vineri 11 aprilie in prezenta a 7000 de persoane.

Negoita, strategul lui Blaga in campanie

Conducerea PD-L a stabilit Liviu Negoita se ocupa de consilierea lui Vasile Blaga in lupta pentru primaria Capitalei si Adrian Videanu impreuna cu Gheorghe Flutur de campania la nivel national. Conform surselor Hotnews.ro, democrat liberalii l-au ales pe Negoita strategul pentru Bucuresti in urma sondajelor de opinie si a bunei imagini de care se bucura acesta in randul bucurestenilor.

Conform calculelor pentru zona Muntenia, mai exact pentru Bucuresti Negoita si Blaga vor fi prezentati in tandem, fapt care va creste popularitatea fostului ministru de interne. Cei doi vor fi prezentati impreuna, liderii PD-L sperand ca Negoita sa transfere din increderea sa si lui Blaga

Adriean Videanu va coordona campania in tandem cu vicepresedintele Gheorghe Flutur. De altfel, Flutur si candideaza la Consiliul Judetean Suceava si are in sarcina organizarea campaniei in judetele din zona Moldovei, fapt care il face pe Adrian Videanu seful campaniei la nivel national.

Strategia PD-L- omul sfinteste locul

Strategia pentru campania electorala a PD-L se va baza pe promovarea liderilor cu notorietate din partid. Toti lideri marcanti ai partidului s-au inscris in cursa electorala fie candideaza la primarii fie la Consiliile Judetene reprezentand astfel cate o regiune a tarii.

Campania PDL in Moldova va fi centrata pe vicepresedintele Gheorghe Flutur, candidat pentru CJ Suceava si pe Gheorghe Stefan(Pinalti), cre candideaza pentru un al doilea mandat la primaria Piatra-Neamţ.

Transilvania va fi in jurisdictia lui Emil Boc, candidat pentru un nou mandat la Primaria Clujului. Alturi de Boc este vicepresedintele Ioan Oltean, candidat pentru sefia CJ Bistrita, si George Scripcaru, pentru un nou mandat la primaria Brasovului.

In Banat PD-L va fi reprezentat de vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care candideaza pentru presedintia CJ Caras-Severin, iar in Dobrogea, Dorel Onaca se bate pentru primaria Constantei.

Oltenia este reprezentata de senatorul Radu Berceanu, candidat la sefia CJ Dolj, secondat de candidatii Antonie Soloman pentru Craiova si Darius Valcov candidat la primaria Slatina.