Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat marți seară, într-un cadru informal la Vila Lac, cu liderii din teritoriu despre colaborarea PSD-PNL în plan local. Surse din ambele partide au confirmat pentru HotNews.ro că au existat nemulțumiri exprimate de șefii de filiale. Liberalii le-au cerut lui Ciolacu și Ciucă să impună reguli stricte care să sisteze atacurile publice la nivel local.

Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Potrivit surselor citate, în debutul întâlnirii, liderii Coaliției le-au cerut sefilor de filiale adunați la Vila Lac să vorbească despre nemulțumirile care le au. Au luat cuvântul, în ordine alfabetică. Liberalii au ridicat problema „atacurilor murdare” purtate prin intermediul presei, la nivel local.

„Au fost discuții tensionate legate de atacurile prin intermediul presei locale între liberali și social-democrați, atacuri murdare pe chestiuni personale și penale. Mai mulți colegi s-au plâns și au cerut liderilor de la centru să interzică aceste practici. Dacă vrem să fim eficienți și să nu pierdem voturi către Dreapta Unita sau AUR, Ciolacu și Ciucă să impună deciziile de la centru”, a explicat un lider PNL pentru HotNews.ro.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au intervenit pentru a opri plângerile șefilor de organizații cu mesaje pozitive și de mobilizare.

Reamintim că la nivel local există tensiuni între PSD și PNL. Liderii locali ai PSD și PNL se ceartă și se amenință cu plângeri penale. Recent preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican a anunțat într-o conferinţă de presă, că i-a pregătit o plângere penală liderului social-democrat Constantin Rădulescu, pe motiv că acesta ar fi folosit fonduri publice pentru a atrage primari liberali la PSD.

Un alt exemplu este scandalul de la Timiș unde liderii Coaliției au convenit să candideze împreună împotriva lui Dominic Fritz. Liderul PNL Timiș, Alin Nica, s-a opus alianței electorale cu PSD și a fost revocat din funcție.

Candidaturile pentru Prahova, Satu Mare și Mureș rămân blocate în Coaliție

După discuția cu șefii de organizații, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă însoțiți de Paul Stănescu, Sorin Grindeanu și Rareș Bogdan au discutat din nou despre județele unde PSD și PNL nu au candidați la Consilile Județene și primării. Potrivit surselor HotNews.ro, liderii Coaliției au decis realizarea unui sondaj în județul Satu Mare și vor fi testați liderii locali Mircea Govor (PSD) și Adrian-Felician Cozma (PNL).

În funcție de rezultatul sondajului de la Satu Mare, la Mureș s-ar putea aplica aceeași soluție, susțin sursele citate. Reamintim că la Satu Mare și Mureș social-democrații au amânat nominalizarea unor candidați pentru a nu intra în conflict direct cu UDMR.

O altă problemă nerezolvată în Coaliție este la Prahova. Social democrații și liberalii au decis să meargă separat. PSD dorește să-l susțină pe actualul prefect Virgiliu Daniel Nanu, liderul PSD Prahova. De partea cealaltă, PNL are o problemă de imagine cu propriul candidat, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA și care, în prezent, se află sub control judiciar.