Președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, crede că va exista un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale din luna septembrie: „Este o șansă de a câștiga alegerile un candidat din partea PSD și PNL pentru că singuri oricare dintre noi probabil că vom avea o dificultate”.

Vasile DîncuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Eu cred că vom vedea un candidat comun pentru proiectul nostru politic, proiectul pe care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă l-au gestinonat foarte bine în această perioadă, în care au reușit să facă o medie între noi, să ne liniștească atunci când ne încălzeam prea mult cele două tabere din cele două partide. Eu cred că vom ajunge la un candidat comun. Este o șansă pentru România, este o șansă de a câștiga alegerile un candidat din partea PSD și PNL pentru că singuri oricare dintre noi probabil că vom avea o dificultate”, a declarat Vasile Dîncu, joi, într-o intervenție la B1 TV .

În ceea ce privește partidul care va da candidatul comun al coaliției la alegerile prezidențiale, Vasile Dîncu a spus se va discuta după alegerile europarlamentare din iunie.

„Este următoarea încercare a noastră. Noi am stabilit că nu discutăm cine va fi până nu terminăm cu alegerile astea. Problema este următoarea: cine va fi cel mai performant. Avem un candidat din partea unui partid care are peste 30% și un candidat din partea unui partid care are în jur de 20%. Diferența probabil că se va simți și la evaluarea candidaților, dar vom măsura atunci. Cred că asta este cea mai bună măsură. Cu siguranță, fiecare își dorește să aibă președintele României. Cei de dreapta au de 20 de ani președintele României, noi de stânga avem o frustrare că am câștigat de fiecare dată alegerile și ni s-a luat președintele, așa încât fiecare își dorește. De fiecare dată s-au făcut greșeli de strategie. Una dintre greșelile de strategie care s-au făcut atunci a fost să mergem singuri împotriva tuturor. Nu am făcut alianțe, o dată când am făcut alianțe am fost trădați în alianța respectivă. A fost soluția imorală în care am pierdut și guvernarea, și președinția. De data asta suntem mai înțelepți, am învățat din greșeli și cred că nu se mai pune problema să pierdem”, a mai spus Dîncu.

PSD și PNL au convenit în 21 februarie comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale și candidaturi comune la alegerile pentru Parlamentul European. În calculele PSD și PNL, alegerile prezidențiale ar urma să fie devansate și să se desfășoare în 15 și 29 septembrie.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană este în continuare prima opțiune la vot la alegerile prezidențiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9% și Diana Şoşoacă - 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj realizat în ianuarie de INSCOP, la comanda News.ro.