Intrată în toamna anului trecut în partidul condus de George Simion, Lidia Vadim Tudor va concura cu fiul lui Piedone la Sectorul 5.

Lidia Vadim TudorFoto: AUR

Lidia Vadim Tudor este candidata AUR la Primăria Sectorului 5, condusă în prezent de Cristian Popescu Piedone, cel care și-a anunțat însă intrarea în cursa pentru Primăria Capitalei. Anunțul candidaturii fiicei fostului președinte PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost făcut marți într-o conferință de presă.

Potrivit prezentării oficiale, Lidia Vadim Tudor este, din 2005, redactorul șef al Revistei România Mare, a terminat Jurnalismul la Universitatea Spiru Haret, dar și Facultatea de Psihologie din cadrul aceleași universități.

La Primăria Sectorului 5 candidează Adrian Vigheciu, din partea PSD-PNL, Alexandru Dimitriu - USR (Alianța Dreapta Unită) și Vlad Popescu (PPUSL).

Poet, scriitor, jurnalist, Corneliu Vadim Tudor este descris în Raportul final al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste ca fiind unul dintre menestrelii familiei Ceaușescu, care a condus România înainte de 1990. După Revoluție a fondat Partidul România Mare și revista cu același nume. A candidat de mai multe ori la alegerile prezidențiale, în 2000 a intrat în turul doi, dar a pierdut în fața lui Ion Iliescu. Corneliu Vadim Tudor a murit în 2015.