​Deși USR și PNL sunt în plină rivalitate politică la nivel central, în orașul Întorsura Buzăului, din județul Covasna, reprezentanții celor două partide au decis să se alieze pentru alegerile locale din 9 iunie.

PNL, sigla Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Actualul primar al orașului, Raul Urdă de la USR, va fi susținut și de PNL pentru un nou mandat, iar actualul viceprimar, Silviu Popica de la PNL, va primi la rândul său sprijinul celor două partide pentru a-și păstra funcția și după alegerile locale din acest an, scrie publicația locală covasnamedia.ro.

Atât actualul primar al orașului Întorsura Buzăului, Raul Urdă, cât și viceprimarul, Silviu Popica, se află la primul mandat, câștigat în anul 2020. Anunțul alianței a fost făcut de către președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, sâmbătă.

„Am semnat astăzi protocolul de constituire a alianței PNL-USR, pentru alegerile locale din localitatea Întorsura Buzăului, cu convingerea că este cea mai bună variantă pentru dezvoltarea acestei zone cu populație românească a județului Covasna”, a anunțat acesta.

Raul Urdă și Silviu Popica au ieșit public cu un mesaj comun în care spun că alianța de la nivel local dintre USR și PNL este „un semn de maturitate politică”.

„Am hotărât să facem o alianță, „Alianța pentru Întorsura Buzăului - USR-PNL”. Considerăm că e un semn de maturitate politică această alianță, prin care dorim să continuăm proiectele bune începute, prin care cu toții să asigurăm dezvoltarea orașului pentru viitorul copiilor noștri. Întotdeauna faptele mari se fac în echipă! Venim în fața dumneavoastră cu inima deschisă și cu sentimentul că ne-am făcut datoria și am respectat jurământul depus la începutul mandatului. Vă mulțumim pentru toată susținerea dumneavoastră”, au transmis cei doi.

Înainte de alegerile locale din 2020, orașul Întorsura Buzăului a fost condus de Leca Băncilă, profesor de istorie, care a fost în PSD și ALDE.