Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat că va merge marţi la şedinţa BPN al PNL de la ora 16.00 şi va încerca să îi convingă pe colegi că este o soluţie greşită susţinerea candidaturii PSD la şefia Consiliul Judeţean, aşa cum s-a decis în şedinţa coaliţiei, el precizând că va candida indiferent de decizia colegilor săi.

Alin NicaFoto: AGERPRES

Coaliția a decis luni să aibă candidaturi comune PSD-PNL în mai multe orașe mari care acum sunt conduse de primari USR, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Și în județul Timiș s-a ajuns la un acord: Alfred Simonis va fi candidatul PSD la Consiliul Județean, în timp de Nicolae Robu va intra în cursa pentru Primăria Timișoara din partea PNL pentru a-l înfrunta pe Dominic Fritz.

Decizia vine în contextul în care filialele PNL din Timiş au votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seară.

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, s-a opus vehement alianței cu PSD și ar fi fost avertizat de conducerea partidului că i se va cere demisia de la conducerea județeană a formațiunii politice dacă nu se va alinia deciziilor luate de coaliție.

„Am aflat şi eu propunerea care a reieşit din şedinţa coaliţiei. Sigur că această propunere trebuie să fie validată de către Biroul Politic Naţional. Consider că e o greşeală să renunţi la candidatura din partea PNL la Consiliul Judeţean, mai ales când ai preşedintele în funcţie, şi acest lucru se va vedea pe plan politic mult timp de acum înainte în ceea ce priveşte puterea organizaţională a PNL în judeţul Timiş, dacă ea va fi validată de colegi în BPN. Eu mâine voi merge la şedinţa BPN de la ora 16.00 şi voi încerca să îi conving pe colegi că este o soluţie greşită, nu doar în Timiş ci şi la nivel regional, pentru că ceea ce se întâmplă în Timiş are reverberaţii în întreaga regiune”, a declarat Alin Nica la Prima News. conform News.ro.

Preşedintele CJ Timiş a susținut că „a ceda un stâlp al partidului PSD” i se pare „o sinucidere curată pentru PNL, în întreg Banatul şi transmite un semnal extrem de prost, la nivel naţional, mai ales în rândul activştilor şi membrilor PNL, dar şi al simpatizanţilor”.

„Timişul nu este de vânzare, Timişoara nu este de vânzare la talciocul politicii dâmboviţene”, a mai spus Nica, arătând că dacă el a avut curaj să iasă împotriva acestei încercări de a vinde organizaţia către PSD nu ştie dacă nu va fi un exemplu şi pentru celelalte organizaţii.

Alin Nica a mai spus că va candida „indiferent de decizia colegilor”: „Vom vedea mâine dacă vor fi şi alţi lideri care să susţină această cauză, eu voi respecta decizia şi voi fi liber să iau ce decizie e necesară, în funcţie de circumstanţe”.