Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba, a depus luni, la Biroul permanent al Camerei Deputaților, o adresă prin care informează că şi-a dat demisia din grupul parlamentar USR şi a trecut la grupul parlamentar PSD, relatează Agerpres.

Noua Sigla USRFoto: Hotnews

De altfel, deputatul a semnalat schimbarea formațiunii de joi, când a postat un mesaj pe contul de Facebook în care vorbește despre „proiectul Noul PSD Alba”.

„Astăzi, împreună cu Voicu Vuscan, am prezentat proiectul Noul PSD Alba tinerilor care își doresc într-adevăr o schimbare reală în politică. Am împărtășit experiențele politice avute până în prezent și faptul că motivația în politică este foarte importantă. Ne dorim cu toții o Românie de mâine în care tinerii să nu mai plece din țară și să își găsească viitorul aici, acasă!”, a afirmat deputatul în mesajul publicat pe 21 martie.

„Vrem să construim un TSD Alba ca o platformă de susținere pentru tinerii din Alba și vom veni cu programe dedicate pentru tineret, care pe viitor să scoată viitori lideri politici care să inspire generațiile tinere”, completa deputatul.

Beniamin Todosiu a fost ales în Parlament pe listele USR-PLUS. El nu este singurul ales USR care a trecut la PSD în actualul mandat. Un gest similar a fost făcut în octombrie 2022 și de senatorul Gheorghiță Mîndruță.