Liberalii prezenți duminică la Ianca, la un eveniment electoral, în frunte cu fostul premier Nicolae Ciucă, au coborât orașul brăilean la rangul de comună, apoi l-au ridicat la rangul de județ, observă publicația locală DeBrăila.

Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Evenimentul de lansare a candidaturii liberalului Adin Boboc pentru fotoliul de primar al localității Ianca a început cu o mică gafă, doritorii fiind invitați să participe la conferința din „comuna Ianca”.

Din 1989, Ianca este de fapt oraș. Mesajul de pe pagina de Facebook a PNL Brăila a fost în cele din urmă corectat, dar la mult timp după încheierea transmisiunii live, scrie DeBrăila.

Apoi, în timpul conferinței care a urmat, liderul PNL Nicolae Ciucă a gafat de două ori.

Ciucă a spus mai întâi că „orașul Ianca este al doilea cel mai mare județ din județul Brăila”. Apoi a încurcat și județul Brăila cu orașul Ianca, vorbind despre faptul că „sunt aici edilii comunelor și orașelor din Ianca”.

Acolo, în mod corect, se aflau doar edili PNL ai comunelor din județul Brăila, notează publicația locală.

Potrivit News.ro, Ciucă a declarat că este important ca politicienii să stea de vorbă cu oamenii, să le explice ce s-a făcut bine în guvernarea liberală, dar şi ceea ce nu s-a făcut.

„Cine dă vina pe altcineva nu este om politic şi responsabil, nu îşi asumă. Dacă te duci în faţa oamenilor trebuie să îţi asumi toate chestiunile şi să le spui oamenilor: fraţilor, atât am putut, mai mult nu am reuşit, vedem ce putem face de aci înainte”, a spus Ciucă.