​​Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că PSD și PNL au găsit „un candidat bun” pentru Primăria Capitalei, însă nu a răspuns tranșant la întrebarea pe cine ar vota dintre Nicușor Dan și Cătălin Cîrstoiu.

Alegeri - sectia de votareFoto: Hotnews / Clarice Dinu

„Păi stați să-și anunțe candidatura si după aceea discutăm. Vă amintiți pe cine votați acum mai mulți ani și după aceea nu s-a mai prezentat. Una peste alta ca să nu fiu evaziv cred că până în momentul acesta Coaliția a făcut pași buni și a găsit un candidat bun”, a răspuns el.

Susținut în urmă cu patru ani și de PNL, Nicușor Dan a anunțat că vrea să candideze pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei, având de această dată suținerea Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-FD).

Managerul Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat oficial miercuri drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Candidatul comun PSD-PNL pentru prezidențiale - discuție după europarlamentare

Cât privește un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a declarat că știe de discuțiile din Coaliție pe acest subiect, însă subiectul trebuie tranșat după europarlamentare.

„Nu cred că e momentul să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Așa s-a convenit și în Coaliție, să se concentreze pe europarlamentare și ulterior să se tranșeze imediat chestiunea felului în care se vor prezenta candidații pentru președinte și parlamentare. Cunosc aceste discuții, dar nu cred că e bine să amestecăm lucrurile acu”, a spus șeful statului.