Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost chestionat vineri dacă a existat vreo discuţie în ceea ce priveşte propunerea lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi dacă s-a luat în calcul o eventuală plecare a lui Iohannis din funcţia de preşedinte înainte de încheierea mandatului atunci când s-a decis devansarea alegerilor prezidenţiale, el răspunzând că „nu există nicio paralelă” între cele două.

Klaus Iohannis si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Nu, nu există nicio paralelă între eventuala candidatură a domnului preşedinte Klaus Iohannis la funcţia de secretar general al NATO şi faptul că alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost stabilite în coaliţie a se desfăşura în luna septembrie”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri, la Târgu-Mureş, întrebat dacă a existat vreo discuţie în ceea ce priveşte propunerea lui Klaus Iohannis la şefia NATO şi dacă a luat în calcul o eventuală plecare a lui Iohannis din funcţia de preşedinte înainte de încheierea mandatului atunci când s-a decis devansarea alegerilor prezidenţiale.

Chestionat ce ar însemna pentru România alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de secretar general al NATO, premierul Ciolacu a răspuns: „Un lucru foarte important”.

„Un român în una dintre cele mai înalte structuri din lume. Eu susţin şi voi susţine întotdeauna, indiferent ce funcţie vremelnic voi ocupa, orice român pentru o funcţie înaltă în cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European, Consiliului European, NATO”, a conchis Ciolacu. [News.ro]

Citește și: