​Fostul președinte al PNL Crin Antonescu - unul dintre artizanii coaliției PSD-PNL sub numele de Uniunea Social-Liberală (USL) și care s-a retras de ani buni din politică - spune că nu este „atât de îngrijorat de soarta PNL, aşa cum sunt unii care îi cântă prohodul de multă vreme”. „Nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să se preocupe de soarta PNL şi să plângă de mila PNL”, a afirmat Antonescu, comentând decizia ca PSD și PNL să aibă liste comune de candidați la alegerile europarlamentare.

Crin AntonescuFoto: HotNews / Dan Popescu

Crin Antonescu a fost întrebat într-o intervenţie la Antena 3 despre decizia PNL de a face alianţă cu PSD la europarlamentare, în condiţiile în care el este cel care a făcut USL.

  • „Frăţie nu a fost niciodată, a fost vorba de o construcţie politică atunci, este un început, o formă de construcţie politică, acum. Singura asemănare deocamdată, parţială, este că se vor prezenta cele două partide cu o listă comună, strict la alegerile pentru Parlamentul European.
  • Asemănarea constă în faptul că această formulă de asociere va fi supusă validării publice, prin vot”, a spus Antonescu despre asemănarea noii înţelegeri cu fostul USL, conform News.ro.

El a mai spus că „nu este atât de îngrijorat” de soarta PNL, căruia „mulți îi cântă prohodul de foarte multă vreme, fără să fie cazul”.

  • „Privitor la această formulă, la această variantă, din două, una, fie publicul nu o va susţine, deci nu vor lua voturi. Vor lua 1%, 2%, restul vor lua 60% suveraniştii, 40% băsiştii de rit nou, USR, Orban, şi toată lumea va fi mulţumită.
  • Dacă va fi validată de public, înseamnă că este o construcţie care are creditul electoratului şi rămâne să vedem cu ce program, cu ce oameni şi în ce măsură vor îndeplini aceste aşteptări.
  • Eu, personal, nu văd un motiv ca trei sferturi din ţară să se preocupe de soarta PNL şi să plângă de mila PNL. La unii înţeleg, la alţii nu”, a mai susținut fostul președinte al PNL.

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie. PSD și PNL au convenit asupra calendarului electoral al anului 2024. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat oficial deciziile din Coaliție, la finalul unei zile pline de ședințe.