Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, le-a răspuns jurnaliștilor care l-au întrebat despre o posibilă schimbare a lui Florin Barbu întrebându-i „cine este Florin Barbu”. Informația despre o posibilă înlocuire a ministrului PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a apărut în spațiul public după ce acesta l-a demis pe șeful APIA, Ionuţ Lupu, cel care ar fi denunțat presupuse presiuni asupra lui pentru a debloca plățile pentru stuful din Deltă.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării RuraleFoto: Agerpres

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a fost întrebat miercuri, de jurnaliști, după întâlnirea coaliției, dacă s-a discutat și despre demiterea lui Florin Barbu din coaliţie.

„Cine? Cine e Florin Barbu? A...ministrul Agriculturii..Nu știam cine...”, a răspuns Rareș Bogdan.

(De la minutul 4)

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seară, de ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, motivul invocat fiind „întârzierile la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem”.

El a susținut că foarte mulţi fermieri i-au cerut să facă schimbări la APIA din cauza blocajului existent în agenţie.

G4Media.ro a scris, citând surse, că șeful APIA, Ionuţ Lupu, făcuse în urmă cu câteva săptămâni o plângere la DNA în care a denunţat presupuse presiuni asupra lui pentru a debloca plăţile pentru stuful din Deltă.

APIA București, condusă de liberalul Ionuţ Lupu, a blocat recent o cerere de plată de peste 5 milioane de euro în afacerea legată de stuful din Delta Dunării, cerută de firme care erau controlate de fiul liderului PSD Paul Stănescu și un fost consilier al senatorului social-democrat. Și Parchetul European a intrat pe fir, potrivit Știrile Pro TV. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost cel care a promovat o modificare legislativă ce transformă terenurile din Deltă în pășuni pentru care se pot primi subvenții.

Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, fiul lui Paul Stănescu urma să fie beneficiar al unor subvenţii date de APIA pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, declarând că a aflat din presă despre această situaţie. El a anunţat atunci că toate reclamaţiile care au venit la minister pe acest subiect au fost transmise Corpului de control al ministerului, care va face verificările.

După demiterea șefului APIA, în spațiul public a apărut informația că PNL ar fi cerut demisia ministrului PSD al Agriculturii.