Medicul Tudor Ciuhodaru, actual europarlamentar și până de curând membru PSD, este candidatul AUR la Primăria Iaşi, a anunțat luni George Simion, care a făcut un apel către Marius Bodea, de la USR, să-şi retragă candidatura şi să facă alianţă cu AUR pentru susţinerea lui Ciuhodaru la primărie.

George Simion și membri AUR Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul AUR, George Simion, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că au făcut mai multe sondaje şi au analizat toate figurile politice din judeţ şi pe toţi în jurul cărora pot face o alianţă pentru o competiție cu actualul primar Mihai Chirica.

„Singurul om care, indiferent de coloratura politică, de preferinţele pentru un partid sau altul a ieşenilor, ne-a dat pe primul sau al doilea loc, în funcţie de anumite considerente, medicul Tudor Ciuhodaru, trebuie să fie viitorul primar al Iaşului”, a susținut Simion, citat de News.ro.

Preşedintele AUR a făcut apel la Marius Bodea, de la USR, să-şi retragă candidatura şi să facă o alianţă cu AUR pentru susţinerea candidaturii lui Ciuhodaru: „Îi cer public lui Marius Bodea să formăm împreună o alianţă pentru susţinerea la Primăria Iaşi a doctorului Tudor Ciuhodaru. Îi cer public lui Marius Bodea să renunţe la ideea de a împărţi voturile ieşenilor”. ”Eu cred că e un moment foarte bun să apară o schimbare. (...) Vedem că Iaşiul este lăsat tot timpul deoparte. Suntem totuşi capitala istorică a României, un oraş care merită mult mai mult, iar de fiecare dată fondurile şi resursele se duc spre Ardeal sau spre alte zone, iar Iaşiul e lăsat în spate. Haideţi să facem împreună bine Iaşiul”, a declarat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru a fost prezent, săptămâna trecută, la Bucureşti, la una dintre acţiunile AUR, el stând mai tot timpul în apropierea liderului AUR, George Simion.

Tudor Ciuhodaru a pierdut recent sprijinul filialei ieşene a PSD pentru o nouă nominalizare pe lista pentru europarlamentare. PSD Iaşi l-a desemnat candidat pe medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, ordinea pe liste fiind însă decisă ulterior de conducerea centrală a partidului.

Liderii PSD Iaşi au precizat că Tudor Ciuhodaru nu şi-ar fi arătat supărarea în şedinţa la care s-a luat decizia respectivă. Ciuhodaru este coleg de serviciu cu Lucian Eva la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Tudor Ciuhodaru a fost ales deputat pe listele PSD în anul 2008, iar în 2012 a fost ales din nou deputat, pe listele PPDD. Ulterior, el a trecut la UNPR, după care a revenit în PSD. În 2019, a candidat pe listele PSD la alegerile europarlamentare.