Guvernul a decis, în ședința de vineri, să desființeze 57 de posturi din cadrul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. În total, în ministerul condus de Natalia Intotero rămân 173 de posturi, față de 230, câte erau până acum.

Natalia IntoteroFoto: AGERPRES

Și în cazul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării au fost tăiate 11 posturi. Premierul Marcel Ciolacu a explicat că măsura face parte din procesul de „reorganizare a administrației centrale”.

„Continuăm procesul de reorganizare a administrației centrale și de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Ne vom ține de calendarul prevăzut astfel încât, la jumătatea anului, toate ministerele să aibă o structură mai suplă și eficientă, cu proceduri care să reducă birocrația”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Astfel, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse rămâne cu 173 de posturi, iar Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va avea în organigramă 358 de posturi (exclusiv demnitarii și cabinele acestora).