Europarlamentarul Vlad Gheorghe a anunțat că l-a reclamat pe premierul Marcel Ciolacu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile făcute cu privire la concediile medicale: „Marcel Ciolacu, care a avut primul loc de muncă la 37 de ani îndrăznește să-și dea cu părerea despre concediul medical”, susține europarlamentarul.

Europarlamentarul Vlad GheorgheFoto: David Leonard Bularca / HotNews

Vlad Gheorghe spune că Marcel Ciolacu nu este „sub nicio formă calificat” să vorbească despre problemele medicale pe care le au angajații din România.

„Concediul medical este un drept al angajaților și nu este sub nicio formă calificat Marcel Ciolacu să aprecieze în orice fel afecțiunile medicale de care suferă angajații români. Disprețul pentru drepturile angajaților și nepermisa discriminare a persoanelor bolnave din partea premierului TREBUIE să fie pedepsite conform legislației în vigoare”, a scris, pe Facebook, europarlamentarul.

Pentru ce afirmații a fost reclamat Ciolacu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

  • „Au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic.
  • Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm… Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite?”, a susținut Ciolacu la începutul săptămânii.

Vlad Gheorghe spune că declarațiile contravin Ordonanței 137/2000 privind sancționarea tuturor formelor de discriminare.

  • „Prigoana românilor bolnavi declanșată de guvernul PSD-PNL încalcă orice regulă de umanitate, de bun-simț și decență, mai ales într-o țară în care exact guvernanții nu sunt în stare să asigure drepturile constituționale ale cetățenilor la sănătate și îngrijire.
  • Însă Marcel Ciolacu a încălcat în mod flagrant legile și trebuie să fie sancționat URGENT. Pentru declarațiile iresponsabile făcute la adresa românilor suferinzi, lui Ciolacu i se aplică fără nicio îndoială contravenţiile prevăzute atât la art. 10, cât și la art. 15 din Ordonanţa nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare”, a mai scris Vlad Gheorghe.

Europarlamentarul, care a contestat și la Avocatul Poporului Ordonanța de Urgență „care pune taxă pe bolile românilor și scade astfel veniturile oamenilor”, îi îndeamnă pe toți cei lezați de afirmațiile premierului Ciolacu să facă plângere la CNCD și să ceară sancționarea acestuia.

Vlad Gheorghe a fost ales în Parlamentul European pe listele USR, partid din care a demisionat în urma unor neînțelegeri cu conducerea formațiunii politice.

Citește și: