​​După ce Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia dacă liberalii nu renunță la supărarea că nu-și pot impune deciziile, Nicolae Ciucă vine o replică. Într-un mesaj pe Facebook, șeful PNL vorbește de principii și de angajamente, arătând cu degetul către „guvernanții care au uitat această motivație”, dar nedând niciun nume.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Calin

„Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanții care au uitat această motivație în ultimii ani să își reamintească de angajamentul lor, să își aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români și pentru țară, în vremuri complicate.În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi și nu pentru funcții. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, a scris Ciucă pe Facebook.

Marcel Ciolacu a afirmat miercuri seară că, dacă PNL va ieși de la guvernare, el își va depune mandatul de premier. El a adăugat totuși că, în baza discuțiilor avute cu liderul PNL Nicolae Ciucă, „un astfel de scenariu este exclus”. Șeful PSD le-a transmis totodată colegilor liberali de Coaliție că „este o abordare greșită” să se supere că nu pot impune „prim-miniștri sau anumite decizii”.