Deputatul Marius Ostaficiuc, unul din veteranii PSD Iași, și-a anunțat miercuri plecarea din partidul condus de Marcel Ciolacu, urmând să se înscrie, cel mai probabil, în AUR.

Bogdan Cojocaru, prefectul de Iasi, Marius Eugen Ostaficiuc, Maricel Popa si Silviu Macovei participa la ceremonia de Ziua Unirii Principatelor RomaneFoto: Inquam Photos / Casian Mitu
  • „Despărțirile fac parte și ele din politică. După 23 de ani de la înscrierea în rândurile social democrației, am luat decizia să plec din PSD.
  • Nu mă mai simt compatibil aici, la Iași, cu oameni care n-au demonstrat nimic și care confundă politicul cu businessul. Plec dintr-o filială capturată și dintr-un partid care dimineața este la stânga, la amiază la mijloc și seara la dreapta, iar a doua zi o ia de la capăt”, a scris Ostaficiuc pe Facebook, precizând că va rămâne în politică.

Contactat de Ziarul de Iași, Ostaficiuc - care este deputat din 2000, când a fost ales pe listele PSD - a confirmat că este în negocieri cu AUR.

Ziarul de Iași

mai scrie că și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru ar urma să plece din PSD și să se înscrie în AUR, după ce a pierdut sprijinul filialei Iași pentru un nou mandat de europarlamentar.