Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus luni seară că liderii PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinția României susținut de PSD.

Mircea GeoanaFoto: Petras Malukas / AFP / Profimedia Images
  • „„Se întâmplă ceva cu ei și evident că aud și eu și privesc declarațiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: „De ce ți-e frică nu scapi”. Și apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuții cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susținut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidențiale, unde vin patru milioane în plus față de cele obișnuite, nu-s suficiente să câștigi președinția României. Că dânșii au numărul meu sau nu, eu am și număr belgian și românesc, nu văd o problemă. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac”, a declarat Mircea Geoană. la Digi24.

El a mai spus că decizia lui ca potențial candidat va fi anunțată când va veni momentul.

  • „Încă nu știu dacă voi candida”
  • „Mai vedem, există opțiune politică, în viața privată, neguvernamentală. După un astfel de job nu duc lipsă de oferte, dar mă gândesc și la interesul meu și al familiei mele, mă gândesc și la interesul țării, mă preocupă ce se întâmplă în România, am slujit țara toată viața și dacă va fi o șansă s o fac direct sau indirect o voi face”, a mai declarat Mircea Geoană, subliniind că are „la NATO de terminat un job important și este hotărât să-și ducă misiunea în condiții foarte bune, ca până acum”.

„Dacă ar fi ceva ce mi-aș dori, aș vrea ca o dată în 30 de ani să nu votăm cu răul cel mai mic”, iar „între un candidat de partid și unul al poporului, va câștiga întotdeauna unul al poporului”, a mai spus Geoană.

Reamintim că prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a spus la sfârșitul lunii ianuarie că dacă Mircea Geoană ar vrea să aibă susținerea formațiunii pentru o candidatură la funcția de președinte al României „în primul rând trebuie să aibă o discuţie cu noi, să revină în partid”, iar „împreună să luăm decizia cea mai bună pentru ca stânga să dea viitorul preşedinte al României”.

Un sondaj INSCOP publicat pe 5 februarie a arătat că secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană şi primarul Clujului Emil Boc au peste 30% cotă de încredere în rândul românilor.

Geoană este prima opțiune a românilor la prezidențiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9% și Diana Şoşoacă - 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj publicat de INSCOP pe 31 ianuarie.