Cristian Popescu Piedone susține că va intra în lupta pentru Primăria Capitalei dacă PNL și PSD „se vor certa în continuare”. Primarul sectorului 5 spune că nu se dezice de susținerea anunțată pentru Gabriela Firea, dar, dacă „orgoliile primează” în rândul social-democraților și liberalilor, atunci va candida: „Dacă nu puteți voi, pot eu”.

Cristian Popescu PiedoneFoto: AGERPRES

„Dacă văd că la Primăria Capitalei nu se configurează un candidat în care eu și primarii social-liberali din București... mă voi duce să mă bat pentru capitală. (...) Fac apel public că cei doi mari poli ai puterii din România, PSD și PNL, să-și definitiveze candidații. Dacă se vor certa în continuare și nu se vor înțelege... Să nu mai iasă să-și pune rufele în public... Voi candida pentru primăria Capitalei. PUSL a făcut o declarație că o susține pe Gabriela Firea. Nu ne dezicem de această susținere. (...) ​Dacă văd că acest eșicher politic orgoliile primează mai mult decât interesele cetățeanului, mă arunc în luptă fără nicio problemă. N-am spus că candidez sigur la Primăria Capitalei”, a declarat Cristian Popescu Piedone la o întâlnire a partidului PUSL fondat de Dan Voiculescu.

„Dacă nu puteți voi, pot eu”

El a postat și un mesaj pe Facebook, în care susține că va candida la Primăria Capitalei dacă „alianța puterii nu își anunță rapid candidatul”:

  • „Dacă nu puteți voi, pot eu
  • Dacă orgoliile voastre sunt mai presus de interesele cetățenilor, trageți obloanele, închideți partidele și lăsați Bucureștiul în seama celor dispuși să muncească pentru dezvoltarea lui! Dacă funcțiile publice vă sunt mai importante ca oamenii, ieșiți urgent și definitiv din politică! Dacă sunteți încrezători că cetățeanului îi place circul politic și așteaptă zilnic promisiuni deșarte… înseamnă că nu înțelegeți prezentul!
  • Dacă nu înțelegeți oamenii, n-aveți cum să lucrați în folosul lor!
  • Nu sunt perfect, nu dau sfaturi, dar sunt liber să am opinii și mai ales… liber să iau decizii!
  • În consecință, rog alianța puterii să nu-și mai fluture orgoliile în public și să-și anunțe rapid candidatul pentru Capitală! În caz contrar, anunț public că îmi pun cei 30 de ani de experiență în administrația publică în slujba cetățenilor care mă vor primar al Capitalei”.

Declarațiile vin în contextul în care Gabriela Firea, care vrea să candideze la Primăria Capitalei din partea PSD, este amânată cu o decizie de conducerea partidului.

Gabriela Firea, care s-a autoproclamat „candidatul la candidatură” în PSD pentru Primăria Capitalei, spune că dacă partidul nu o desemnează candidat i-ar susține pentru Primăria București pe primarii de sector Robert Negoiță și Daniel Băluță, ambii de la PSD, sau pe Cristian Popescu Piedone, de la Partidul Umanist Social Liberal fondat de Dan Voiculescu. Negoiță și Băluță au anunțat însă că nu vor candida la Primăria Capitalei și că vor un nou mandat la primăriile sectoarelor 3 și 4.