George-Gabriel Bologan, fost ambasador în Italia, dar și în Spania, de unde a fost rechemat după mai puțin de doi ani de mandat, a fost numit de Klaus Iohannis în funcția de consilier prezidențial.

George Gabriel Bologan, fost ambasador in Spania, numit consilier prezidențialFoto: Facebook Ambasada Spaniei

Administrația prezidențială a anunțat luni că Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru numirea în funcția de consilier prezidențial a lui George-Gabriel Bologan, începând cu 6 februarie.

Numirea are loc în contextul plecării lui Bogdan Aurescu din funcția de consilier prezidențial pentru politică externă (numit în vara anului trecut), pentru a-și începe mandatul de judecător al Curții Internaționale de Justiție a ONU.

Cine este noul consilier prezidențial George Bologan

George-Gabriel Bologan a fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din martie 2022 a fost ambasador al României în Spania, fiind rechemat de Iohannis în luna ianuarie, înainte de finalizarea mandatului de patru ani.

  • „Ca ambasador în Italia, a organizat prima vizită de stat după 46 de ani în anul aniversării a unui veac de unitate națională (2018), consolidând relațiile bilaterale și creând o punte solidă între cele două țări.
  • Ca ambasador în Spania, a promovat relațiile economice și comerciale dintre cele două țări, consolidând parteneriatele și facilitând schimbul de experiență în diverse domenii.
  • A organizat prima ședință comună a celor două Guverne din istoria celor două țări, în cadrul căreia partea spaniolă a făcut anunțul deschiderii pentru semnare a unui Acord privind dubla cetățenie, lucru deosebit de important pentru conservarea aspectului identitar pentru românii care doreau și cetățenia spaniolă”, susține Administrația Prezidențială.