Firma care administrează site-ul digi24.ro a anunțat conducerile PNL și PSD, la începutul anului, că renunță la contractele pentru publicitate politică, scrie Libertatea, citând atât surse politice, cât și surse din piața media.

Nicolae Ciucă și Mircea Ciolacu la parada de 1 decembrieFoto: Inquam Photos / George Călin

În 2023, suma încasată de site-ul digi24.ro pentru publicitate politică de la liberali și social-democrați a depășit 1,6 milioane de euro, precizează sursele citate.

O investigație Libertatea, publicată în decembrie 2023, a arătat cum site-ul digi24.ro a încasat peste un milion de euro de la PNL după ce în fruntea partidului au ajuns Lucian Bode și Nicolae Ciucă. Un contract secret pentru promovarea politică are și PSD cu digi24.ro.

Dacă am face o comparație, suma încasată de site-ul digi24.ro de la partide este mai mare decât primește site-ul Recorder din donații sau decât bugetele unor site-uri similare ca trafic în România. Diferența este că unii bani provin din fonduri publice, subvenția partidelor, iar alți bani din sectorul privat.

Contractul PSD cu digi24.ro, derulat prin intermediul unei agenții, s-a încheiat la 1 februarie 2024, au dezvăluit surse politice pentru Libertatea.

„Pe 15 ianuarie a fost notificat și PNL că este ultima lună pentru publicitate politică pe site-ul digi24.ro. Comenzi mai pot fi făcute, prin intermediul agenției, până pe 14 februarie. După această dată contractul este încheiat”, au precizat sursele politice, potrivit articolului ce poate fi citit integral aici.