​Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus, vineri, membrilor PSD Maramureș, una dintre cele mai slabe organizații ale partidului, că în urmă cu trei ani el şi-a „pus capul pe buturugă şi era „la fel de deprimat şi poate la fel de praf” ca mulţi dintre ei, după ce a pierdut alegerile.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

El a spus, la conferința de alegeri a PSD, că transportatorii și agricultorii „au fost îndreptăţiţi să iasă în stradă”, dar că el a considerat că altele erau prioritățile Guvernului. Iar echipa sa ar fi trebuit să aibă semnale înainte. Ciolacu a susținut că social-democraţii nu au comunicat suficient şi direct oamenilor măsurile deja luate, lucru care a dus la neîncrederea şi pierderea răbdării acestora.

  • „Pentru acele lucruri nu îmi cer scuze. Îmi cer scuze şi poate aici şi echipa mea ar fi trebuit să aibă aceste semnale dinainte ce se întâmplă.
  • Cu adevărat, haideţi să fim corecţi, nimic nu apare din neant. Dar eu am pretenţii de la PSD, am pretenţii de la mine, am pretenţii de la echipa mea că noi mirosim lucrurile acestea înainte să se întâmple (...)
  • Poate noi, membrii de partid, le-am comunicat prea puţin şi ar fi trebuit să o facem în mod direct cu oamenii, oamenii nu au mai crezut, nu au mai avut răbdare. Agricultorii nu au crezut că avem toate aceste programe pe care le-am aprobat acum, în două şedinţe de guvern, şi mai avem două în următoarea şedinţă de guvern”.

„Au fost oameni la conducerea partidului mult mai şcoliţi decât mine, dar eu am echipa cea mai bună”

Marcel Ciolacu a mai spus că oamenii vor vota PSD în continuare, dar că partidul trebuie să recâştige încrederea populaţiei:

  • „Aici s-a ajuns cu neîncrederea, aici s-a ajuns atunci când promiţi mai mult decât poţi duce. Oamenii ne-au ales, oamenii ne-au votat. O să ne voteze şi o să ne aleagă în continuare.
  • Trebuie, în schimb, să le recâştigăm încrederea, trebuie să redevenim ceea ce am fost mereu. Suntem un organism viu. Avem şi bune şi rele. Facem greşeli.
  • Nu ştiu dacă sunt cel mai bun preşedinte de partid pe care l-a avut PSD. Nu cred. Vă spun sincer. Au fost perioade şi oameni la conducerea partidului mult mai şcoliţi, mult mai determinaţi decât mine.
  • Ce vă pot spune cu certitudine este că eu am echipa cea mai bună pe care a avut-o vreun preşedinte de partid. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor noştri şi camarazilor noştri pentru acest lucru. Este echipa care a reclădit PSD într-un moment de cumpănă. Nu, niciodată nu am lăsat pe nimeni în urmă şi nu o să las pe nimeni în urmă.
  • Cu adevărat, acum trei ani de zile eu am mers cu capul pe buturugă. Eram la fel de deprimat şi poate la fel de praf ca mulţi dintre dumneavoastră, la fel ca şi Gabi Zetea, după ce a pierdut alegerile (n.r. - în 2020, pentru șefia CJ Maramureș”), a mai spus Marcel Ciolacu, la conferința de alegeri a PSD, la care Gabriel Zetea, unicul candidat, a fost reales la conducerea organizației județene.