Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, îl provoacă pe liderul AUR, George Simion, să candideze pentru șefia administrației județene la alegerile locale din acest an: „Dacă eu nu câștig lupta, plec din politică acasă. Dacă el nu câștigă lupta, îi cer să plece acasă din politică”. Cu o zi în urmă, George Simion a transformat un eveniment de Ziua Unirii Principatelor Române într-un protest pe treptele CJ Suceava, unde câteva sute de membri și simpatizanți AUR i-au cerut demisia lui Gheorghe Flutur, scrie Monitorul de Suceava.

Presedintele CJ Suceava Gheorghe FluturFoto: Inquam Photos / Casian Mitu

George Simion anunță protest cu 3.000 de oameni la Suceava, pentru a-i cere demisia lui Gheorghe Flutur

De Ziua Principatelor Române, liderul AUR, George Simion, a participat la Suceava la o manifestație la care, alături de câteva sute de simpatizanți și membri ai acestui partid, i-a cerut demisia liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, de la conducerea Consiliului Județean. În cele din urmă acțiunea s-a transformat într-un protest împotriva șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, scrie Monitorul de Suceava.

Acțiunea AUR a început în fața sediului din centrul Sucevei al acestui partid, de unde manifestanții, în frunte cu Simion, au plecat spre sediul Consiliului Județean. De pe treptele instituției, George Simion i-a cerut lui Gheorghe Flutur să plece de la conducerea CJ Suceava. Manifestanții au avut pancarte cu mesaje precum „Ghiță pleacă” sau „Flutur, demisia”, conform Monitorul de Suceava.

Simion a anunțat că duminică, 28 ianuarie, de la ora 15.00, AUR va organiza un protest cu 3.000 de oameni în fața Consiliului Județean din Suceava, „pentru a ne lua Bucovina înapoi”.

Replica lui Flutur: Ori plec eu din politică, ori pleacă el

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a reacționat printr-un mesaj video postat joi pe Facebook, unde a anunțat că duminică va fi și el prezent la mitingul pe care liderul AUR vrea să îl organizeze în fața Consiliului Județean.

El a spus că îl așteaptă și pe George Simion, „contestatarul care a cerut ca eu să nu mai candidez” la o discuție despre problemele Sucevei și i-a făcut liderului AUR o „propunere bărbătească” - să candideze la conducerea Consiliului Județean Suceava.

„Îl invit să candideze la președinția Consiliului Județean, să intrăm în această competiție și să discutăm problemele sucevenilor. Și îi fac o propunere bărbătească. Dacă eu nu câștig lupta plec din politică acasă. Dacă el nu câștigă lupta îi cer să plece acasă din politică”, a adăugat Flutur.