Aflat la lansarea candidatilor PNL din Braila, premierul Calin Popescu Tariceanu a reluat atacurile la adresa lui Theodor Stolojan. Dupa ce joi l-a numit "papagalul lui Basecu", vineri l-a catalogat drept "traseist politic" si "omul de curte al lui Iliescu". In replica, Stolojan il acuza pe Tariceanu de manipularea opiniei publice, atragindu-i atentia ca singurul partid din care a facut parte dupa 1989 este PNL, pe care l-a preluat de la 7% si l-a adus la 20% si din care a fost dat afara chiar de primul-ministru. " Tariceanu da dovada de lipsa de caracter", a declarat Stolojan pentru HotNews.ro

Premierul Calin Popescu Tariceanu isi continua disputa cu Theodor Stolojan, pe care l-a acuzat ca a trecut de la "socialism la liberalism peste noapte", pentru ca apoi sa plece la PD, ceea ce se numeste "traseism politic".

"Il privesc cu compasiune pe acest domn numit Stolojan care, dupa ce a fost in curtea domnului Iliescu si era acolo pe post de ridicator de mingi la fileu, a aterizat la PNL, dupa care a plecat la PD. Nu cred ca astazi te poti numi socialist, dupa aia sa te numesti liberal, dupa aia sa spui ca esti la Partidul Democrat", le-a spus Tariceanu liberalilor din Braila.

"Ce credibilitate au acesti oameni, eu nu inteleg. Trecind la PD, de unde a fost presedinte al acestui partid (PNL n.r.), sa fie ajutor de ajutor. Domnul Stolojan se complace in postura incredibila de ajutor al domnului Boc, care este ajutorul presedintelui", a conchis Tariceanu. Ca si in declaratiile de joi, Tariceanu a sustinut ca "adevaratii liberali se afla in PNL".

In replica, Stolojan i-a spus lui Tariceanu ca e pacat ca nu-si vede de obligatiile de serviciu si face campanie in timp ce ar trebui sa se afle la Guvern.

"Domnul Calin Popescu Tariceanu demonstreaza astazi lipsa de caracter, deoarece dezinformeaza oamenii pentru ca stie foarte bine ca nu am facut parte nici din FSN, nici din PSD si ca am devenit prim-ministru dupa navala minerilor, cind toate partidele au fost de acord sa preiau Guvernul. Stie bine ca primul si singurul partid din care am facut parte dupa 1989 este PNL, din care dinsul si gruparea petro-liberala m-au dat afara. Nu eu am plecat", a declarat Theodor Stolojan pentru HotNews.ro.

In ce priveste afirmatia ca ar fi "ajutorul lui Boc", Stolojan ii atrage atentia ca " si datorita mie si lui Basescu si lui Boc si altora, miile de oameni care au muncit in timp ce dinsul statea la mare, a ajuns la guvernare".

Stolojan i-a reamintit lui Tariceanu faptul ca in 2000, cind a fost presedintele partidului, PNL avea 7% si in 2004 ajunsese la 20%.

Poloemica pe care Tariceanu o poarta cu Stolojan vine ca urmare a apelurilor repetate pe care PD-L le-a lansat catre liberali, pe care i-a indemnat sa paraseaca gruparea "petro-liberala" si sa li se alature. O prima reactie a venit din partea filialei PNL Cluj, care a trecut la PD-L.