Marcel Ciolacu răspunde nervos la întrebările despre legea amnistiei evazioniștilor, al cărei inițiator a fost alături de Nicolae Ciucă și care prevede că aceia care încalcă legea, dar achită prejudiciul, mărit acum la 1 milion de euro, scapă de pușcărie.

Marcel Ciolacu, în Parlament Foto: Inquam Photos / George Calin

„Dezincriminarea faptelor nu există. Respectivul a încălcat legea, iar a doua oară când încalcă legea se duce la pușcărie. Eu nu am fost inițiatorul, a fost un amendament. Eu nu sunt nici judecător, nici procuror. Pe mine nu mă interesează să bag pe nimeni la pușcărie. Responsabilitatea mea e să fac un buget sustenabil. Pe mine mă interesează banii pe care trebuie să mi-i dea înapoi”, a declarat miercuri Marcel Ciolacu.

El a insistat că nu va iesi nimeni din pușcărie și prin legea aprobată de parlament a redat, de fapt, competențele DNA și DIICOT.

Parlamentul a votat în urmă cu o zi un proiect de lege care scade pedepsele pentru cei care produc prin evaziune fiscală prejudicii de până la un milion de euro. În cazul în care sunt prinşi, aceştia pot scăpa total de răspunderea penală dacă achită prejudiciul plus 15%.

USR şi Forţa Dreptei au sesizat miercuri Curtea Constituţională pe legea Ciucă-Ciolacu care îi scapă pe evazioniștii fiscali de răspundere penală dacă achită prejudiciul de sub un milion de euro.