Liberalii, susținuți de ministrul Finanțelor Marcel Boloș intenționează să propună în bugetul de stat o majorare de 20% a salariilor profesorilor din 2024, susțin surse oficiale pentru HotNews.ro.

Marcel Boloș și Nicolae CiucăFoto: MIPE / Facebook

Potrivit surselor citate, președintele Nicolae Ciucă, ministrul finanțelor Marcel Boloș și ministrul Educației Ligia Deca au discutat marți seară la sediul PNL pe marginea bugetului pentru 2024.

În urma discuției, președintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul educației și ministrul de Finanțe ar fi convenit să propună partenerilor de Coaliție o creștere de 20 la sută a salariilor profesorilor. Această creștere s-ar adăuga la majorarea de 30 la sută (promisă și pusă în aplicare în mandatul lui Nicolae Ciucă).

Din calculele liberalilor, majorarea bugetului Educației va fi de 57% iar banii ar urma să meargă în cea mai mare parte pentru investiții în creșterea calității Educației, salarizare, burse și masă sănătoasă pentru copiii în nevoie.

Potrivit discuțiilor interne și bugetul pentru dezvoltare convenit de PNL cu Marcel Boloș este unul cu o majorare la fel de spectaculoasă, de aproximativ 60 la suta.

De asemenea Ministerul Transporturilor și cel al Mediului ar urma să primească fonduri importante.