Un nou scandal a avut loc miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, între mai mulţi deputaţi de la AUR şi USR. Deputatul AUR Dan Tănasă a fost la un pas de bătaie cu parlamentari USR, fiind oprit de alți parlamentari: „Mă gunoiule, mă!”.

Ședință Camera DeputațilorFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Scandalul a pornit de la un proiect de lege care prevedea închiderea minelor din Valea Jiului.

Deputatul AUR Dan Tanasă l-a acuzat pe deputatul USR Victor Ilie că a pus mâna pe el şi i-a spus „mă gunoiule, mă”, cerându-i să nu mai vină spre el „aşa ameninţător”, scrie News.ro.

Viceliderul grupului USR Bogdan Rodeanu i-a replicat lui Tanasă că nu parlamentarul USR a început, ci el.

„Mă gunoiule, mă!”, i-a spus Dan Tanasă deputatului USR Victor Ilie.

„Dar ce vii aşa la mine? Te rog frumos, nu veni aşa ameninţător spre mine. Te rog frumos. A pus mâna pe mine, gunoiul ăsta. A pus mâna pe mine, Bogdan. De ce nu te-ai dus la el?”, i-a spus Dan Tanasă lui Bogdan Rodeanu, care a intervenit în dispută.

„Am venit la tine?”, îl întreabă deputatul USR Victor Ilie. Rodeanu întreabă „cine a început?” şi i-a transmis lui Dan Tanasă că el a venit la deputatul USR, nu invers.

Şi în timpul plenului de luni al Camerei a avut loc un schimb dur de replici între preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, și liderul deputaţilor AUR, George Simion.