Premierul Marcel Ciolacu a lansat un atac miercuri în ședința de Guvern la adresa fostului ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe tema investițiilor în proiecte de infrastructură. Ciolacu l-a lăudat pe actulul ministru Sorin Grindeanu, pentru investiții record de 64 miliarde de lei la 10 luni. „Comparativ cu 2021, când era domnul ministru 'Rangă', investițiile erau la 38 de miliarde - creșterea este de aproximativ 70%.”, a spus Ciolacu.

Sorin Grindeanu si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin
  • „Sunt investiții record de infrastructură în acest an și asta explică suma fără precedent a investițiilor, respectiv 64 de miliarde de lei în execuția bugetară pe 10 luni din anul 2023. Suntem la 35% față de 2022 la investiții, unde v-ați concurat dumneavoastră pe dumneavoastră, domnule Grindeanu, iar comparativ cu 2021, când era domnul ministru 'Rangă', investițiile erau la 38 de miliarde - creșterea este de aproximativ 70%.”, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a spus că Guvernul va adopta miercuri câteva proiecte de infrastructură, exproprieri şi aprobări de indicatori tehnico-economici pentru mai multe loturi de autostradă, plus o solicitare de suplimentare a bugetului pentru Ministerul Transporturilor, care vine absolut normal, având în vedere ritmul lucrărilor.

Ciolacu a mai subliniat că astăzi se deschide Lotul 2 de autostradă de pe noua centură a Capitalei.

Primăriile vor primi 1,58 miliarde de lei din Fondul de rezervă

Premierul a mai anunțat că Guvernul va aloca miercuri aproximativ 1,58 miliarde de lei pentru autoritățile locale, inclusiv pentru lucrări de infrastructură.

„Vom acorda suma totală de aproximativ 1,58 de miliarde de lei, care vor merge pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale, precum și pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură, prioritate fiind, normal, exercițiul financiar trecut. Aș vrea să-i asigur pe toți primarii că și în următoarele ședințe de Guvern vom aproba acele cheltuieli esențiale de care administrația locală are nevoie, plus finanțarea investițiilor prioritare.”, a spus Ciolacu.