După scandalul creat de schimbul de înjurături dintre președintele Camerei Deputaților și liderul AUR, premierul Marcel Ciolacu a venit, marți la Parlament, să facă campanie împotriva violenței asupra femeilor. Îmbrăcat cu un tricou pe care scrie „Stop violenței împotriva femeilor”, Ciolacu a spus că a fost o greșeală din partea celor doi parlamentari și în opinia sa crede că „împreună vor găsi calea cea mai bună”.

George Simion îi oferă lui Marcel Ciolacu un volum Harry PotterFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

„Cred că a fost o greşeală şi din partea domnului Simion, şi din partea domnului Simonis şi cred că împreună vor găsi calea cea mai bună”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a fost întrebat de reporteri dacă a discutat cu Alfred Simonis sau cu George Simion despre schimbul de înjurături pe care l-au folosit în ședința Camerei Deputaţilor, premierul a răspuns „Nu. Cu domnul Simion am avut”.

În semn de pace, Simion oferă premierului un volum Harry Potter

Tot pe holurile Parlamentului, liderul AUR, George Simion însoțit de mai mulți parlamentari AUR l-au abordat pe premierul Marcel Ciolacu și i-au oferit un volum Harry Potter. Simion i-a cerut premierului să deblocheze la frontiera cu Ucraina cinci microbuze ale partidului care transportă cărți în țara vecină.

Gesturile celor doi lideri politici vin în contextul în care, în urmă cu o zi un nou scandal s-a desfășurat în Parlament între liderul AUR, George Simion și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD).

Cei doi parlamentari au avut luni, un schimb de înjurături de la tribuna plenului și pe holurile Parlamentului. Simonis a susținut de la microfon că un deputat rusofil i-ar fi spus: „Am să o violez pe mă-ta!”. În replică, liderul AUR, George Simion, a scris pe Facebook că va arăta „cum îl înjură de morţi şi de mamă președintele Camerei Deputaţilor”. Scandalul a continuat pe holurile Camerei Deputaților.