Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca plenul să discute în ședința din 29 noiembrie solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu. Fostul premier este acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Florin CituFoto: AGERPRES

Florin Cîțu a declarat luni, după ce și-a consultat dosarul la comisia Juridică din Senat că „nu are niciun motiv să demisioneze din PNL”. „Este absolut normal ca această anchetă să se deschidă. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru în conformitate cu legislația din România. (...) Nu am de ce să-mi dau demisia din PNL. Justiția nu se face la televizor”, a declarat Cîțu.

Fostul premier a mai spus că le va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității. ”Este normal, trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe și să vedem adevărul”.

Comisia juridică are termen de elaborare a raportului tot până miercuri, 29 noiembrie, în vederea formulării unei recomandări ce va fi făcută plenului. Senatorii vor decide dacă încuviinţează sau resping solicitarea DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.