​​PSD ar câștiga alegerile parlamentare și europarlamentare dacă acestea ar avea loc astăzi, urmat de AUR, potrivit unui sondaj Mercury Research, la comanda USR și consultat de HotNews.ro. Dacă ar candida împreună însă la europarlamentare, USR, PMP și Forța Dreptei s-ar clasa pe locul 2, la mică distanță de PSD.

Alegeri - sectia de votareFoto: Hotnews / Clarice Dinu

30 la sută dintre respondenții care au spus că ar merge sigur la vot ar alege PSD la parlamentare. 20 la sută ar opta pentru AUR. Pe locul trei se situează USR, pentru care ar vota 19 la sută dintre cei care au declarat că ar merge sigur la vot la parlamentare.

PNL se situează pe a patra poziție, cu un scor de 17 la sută.

Alianța USR-PMP- Forța Dreptei ar ieși pe locul doi la europarlamentare

Dacă astăzi ar fi alegeri pentru Parlamentul European, 28 la sută dintre cei care au spus că ar merge sigur la vot ar alege PSD. Pe locul al doilea sunt la egalitate AUR și USR cu 19 la sută, în vreme ce pentru PNL optează doar 15 la sută.

Topul ar fi altul dacă USR, PMP și Forța Dreptei ar candida împreună. Alianța Dreptei s-ar situa pe locul doi la europarlamentare, cu un scor de 24 la sută, în vreme ce pentru PSD ar vota 26 la sută, pentru AUR, 21 la sută, iar pentru PNL, 15 la sută.

Sondajul a fost realizat de Mercury Research, la comanda USR, în perioada 30 octombrie - 6 noiembrie, telefonic și online, pe un eșantion de 1.227 de persoane și are o marjă de eroare de +/-2,8 la sută.