​Nu toți parlamentarii care au participat la ședința secretă în care au fost prezentate imagini din timpul masacrului Hamas din 7 octombrie au rezistat până la final.

Brigăzile Al-Qassam, aripa militară a Hamas, distrug un tanc al forțelor israeliene, în GazaFoto: Hani Alshaer / AFP / Profimedia

Imaginile cu copii morți și decapitați și crimele odioase ale teroriștilor Hamas l-au făcut pe deputatul USR Sergiu Vlad să iasă din sală.

„Pur și simplu n-am mai rezistat. Dă cu sapa în cap, traumatizează copii, nu pot să văd așa ceva. Am și eu limitele mele”, a declarat vizibil afectat deputatul USR.

Diana Șoșoacă a făcut scandal

Ședința nu a fost lipsită de scandal. Aceasta a fost întreruptă deoarece senatoarea Diana Șoșoacă a cerut să fie prezentate și imagini cu palestinienii din Fâșia Gaza.

Potrivit unor parlamentari, Diana Șoșoacă a încercat să filmeze imaginile, însă a fost oprită de personalul Camerei Deputaților.

Şedinţa a fost propusă de deputatul Silviu Vexler şi aprobată de Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului. În cadrul şedinţei a fost vizionat un film al Israel Defence Forces (IDF), despre care deputatul Silviu Vexler a atras atenţia că prezintă imagini sensibile. Presa nu a avut acces în sală.

Preşedintele de şedinţă a atras atenţia participanţilor că este interzisă fotografierea, înregistrarea audio-video sau transmiterea live a şedinţei de pe dispozitivele proprii.