Premierul Marcel Ciolacu a acuzat fosta guvernare că a ținut la secret Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), susținând că „în Guvernul României proiectul PNRR nu există”. Fostul ministru USR Cristian Ghinea, care a negociat cu Comisia Europeană jaloanele pentru România, i-a răspuns pe Facebook: „Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost. (...) De fapt, nu există nimic dincolo de privirea bovină”.

Cristian Ghinea si Marcel CiolacuFoto: Colaj foto

Ciolacu: „Dacă dumneavoastră aţi mai auzit aşa ceva - în Guvernul României proiectul PNRR nu există”

Luni seară, după ce deputații au adoptat noua lege a pensiilor, Marcdel Ciolacu a susținut că a căutat PNRR-ul în guvern și nu l-a găsit.

„Vom vedea execuţia bugetară şi, în funcţie de asta, vom hotărî cum vom proceda. Eu cred că adevărata provocare anul viitor va fi această scădere a impozitării muncii. Am promis foarte clar că nu vom veni cu impozite noi. Deci nu vom merge în oglindă cu impozitarea capitalului. Acel lucru sunt ferm convins că se va vedea în reforma fiscală trecută în PNRR, nu de către Ciolacu. Eu nu am ştiut, la fel ca şi dumneavoastră”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Parlament cum şi ce va fi făcut privind taxarea muncii, de anul viitor, conform News.ro.

În acest context, Ciolacu a susținut că a căutat în guvern Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar nu l-a găsit:

  • „Ca să vă mai spun un lucru: am dat şi eu căutare la prim-ministrul României să mi se pună şi mie PNRR la dispoziţie. Nu există.
  • Dacă dumneavoastră aţi mai auzit aşa ceva - în Guvernul României proiectul PNRR nu există. Astfel de oameni s-au ocupat de banii dumneavoastră”.

Cristian Ghinea, derapaj: „Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost”

Fostul ministru USR al Investițiilor și Fondurilor Europene Cristian Ghinea, cel care a negociat cu Comisia Europeană Planul Național de Redresare și Reziliență, i-a dat replica printr-un mesaj pe Facebook:

  • „Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost. Tocmai a zis la presă că nu găsește PNRR-ul. Cu aerul ăla jovial, de tablagiu care știe misterele universului, dar nu le zice. De fapt, nu există nimic dincolo de privirea bovină. Omul chiar e atât de prost cum pare.
  • PNRR e un document care e pe site-ul MIPE, cum a fost mereu.
  • De altfel, acum o lună se lăuda că a trimis la Bruxelles propunerea de revizuire a PNRR. Adică a revizuit ceva ce nu găsește? Cum?
  • Înțeleg că poți fi vrăjit de propria propagandă, dar totuși există o limită, unde minciuna devine prostie flagrantă”.