Liberalii s-au reunit luni, în ședința Biroului Politic Național, pentru a discuta despre legea pensiilor dar și ultimele tensiuni cu partenerii de Coaliție. Pe ordinea de zi se află și fuziunea cu ALDE și numirea unui președinte interimar la PNL București. Potrivit surselor HotNews.ro, actualul ministru al Energiei Sebastian Burduja urmează să fie propus șef la PNL București.

Conducerea PNL în conferințăFoto: Inquam Photos / George Călin

UPDATE Ministrul Energiei, liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, preia interimar şefia organizaţiei PNL Bucureşti, au precizat surse liberale. Până în prezent, filiala PNL Bucureşti avea un preşedinte interimar, în persoana liderului PNL Ilfov, Hubert Thuma.

Sebastian Burduja este considerat un apropiat al lui Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații. Numirea acestuia în fruntea PNL București are loc în contextul demarării atacurilor publice în cheie electorală dintre PNL și PSD pe tema legii pensiilor.

Pe fondul scandalului din Coaliție pe tema legii pensiilor, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa PSD. Replica nu a întârziat să apară din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu care l-a catalogat pe acesta „mitocan” și a cerut să nu mai participe la ședințele Coaliției.

Un alt prim-vicepreședinte PNL, Dan Motreanu a reacționat într-o emisiune la Digi24 precizând că ședința coaliției „e între PNL și PSD, nu între Nicu și Marcel”.

Pe ordinea de zi a Biroului Politic Național se află și legea pensiilor și aprobarea fuziunii cu ALDE.