​Liderii PSD au luat act luni, în ședința Consiliului Național Politic, că autosuspendarea Gabrielei Firea din toate funcțiile deținute în partid a expirat. Cu alte cuvinte, Firea a fost reabilitată politic în interiorul partidului și își reia funcția de președinte al PSD București și membru în forul de conducere al partidului ca prim-vicepreședinte.

Gabriela Firea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că liderii social-democrați au luat doar act de faptul că în luna octombrie ar fi expirat autosuspendarea acesteia din funcțiile de conducere din partid.

De altfel, recent, președintele PSD, Marcel Cioalcu, a declarat că este posibil ca Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei, menţionând că, în acest moment, nu există o decizie a partidului privind un alt candidat şi că este prematură o discuţie.

„Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecţi: Gabriela Firea nu a avut nicio treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nicio legătură cu azilele groazei”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Reamintim că în luna iulie Gabriela Firea s-a autosuspendat din toate funcțiile din partid și a demisionat din funcția de ministru al Familiei în urma scandalului „azilelor groazei”.

În urma presiunii publice din cauza implicării unui angajat al său în scandalul azilelor groazei din Voluntari, Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spunea că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”: „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.

Demisia acesteia a venit după zece zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei din Voluntari și Afumați și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.