Adrian Nastase recunoaste pe blogul sau ca Ristea Priboi, aparut inopinat in tara dupa trei ani de absenta, a fost la DNA pentru a da declaratii in dosarul matusa Tamara. Intr-un articol dintr-un cotidian central a aparut informatia ca Priboi ar fi confirmat procurorilor faptul ca a primit de la Ioan Melinescu dosarul care o viza de Dana Nastase si pe care mai apoi i l-a dat lui Adrian Nastase. Liderul PSD neaga insa acest lcuru, spunind ca Ristea Priboi i-ar fi spus ca nu a dat nicio declaratie impotriva sa.

Pe blogul sau Adrian Nastase a sustinut ca a discutat cu Ristea Priboi si acesta a infirmat informatiile aparute intr-un articol dintr-un cotidian central. Implicit, reiese ca Priboi a admis ca a fost la DNA, dar sustine ca nu a declarat nimic procurorilor, deoarece avocatul sau, Manea Dragulin nu a putut fi prezent. De la reaparitia lui Priboi este prima oara cind Nastase recunoaste ca mentine legatura cu fostul sau consilier.

Potrivit informatiilor de presa, Ristea Priboi ar fi declarat procurorilor DNA ca a primit de la Ioan Melinescu, atunci membru al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, lucrarea nr. S3439/1999 in care Dana Nastase era vizata.Totodata, Priboi i-ar fi inmanat dosarul lui Adrian Nastase iar acesta l-a rasplatit pe Melinescu cu postul de sef al Oficiului. Conform legii, Oficiul ar fi trebuit sa trimita lucrarea Parchetului General pentru a se incepe o ancheta.

Fara a prezenta alte dovezi in sprijinul afirmatiilor potrivit carora Priboi nu l-ar fi "turnat" la DNA, decit chiar spusele lui Priboi, Nastase se razboieste in termeni duri cu jurnalistii de la Romania Libera si face apel la patron pentru a lua masuri "deontologice si administrative" impotriva autorilor articolului. Iesirea lui Nastase pe blogosfera aduce aminte de faimoasele stenograme din 2004.

Aparitia neasteptata a lui Ristea Priboi dupa o peridoada de trei ani, s-a produs la meciul demonstrativ al trupei de baschet Harlem Globetrotters. Desi Priboi a stat in aceeasi tribuna cu politicieni ca Ludovic Orban, Norica Nicolai, Laszlo Borbely si Mircea Geoana, nimeni nu l-a observat.

Ristea Priboi a absolvit Scoala de Securitate de la Baneasa si a fost Ofiter al DIE in departamentul responsabil cu postul de radio Europa Libera. Numele sau este legat si de revolutia anticomunista de la Brasov, fiind acuzat de Werner Sommeraurer ca ar fi fost unul dintre tortionarii sai. Dupa 1989, Priboi a mai fost implicat intr-un dosar penal sub suspiciunea de complicitate la inselaciune alaturi de omul de afaceri Genica Boerica, dar acuzatiile asupra lui au fost retrase in 2007 din lipsa de probe.

In dosarul "Matusa Tamara – spalarea a 400.000 de dolari prin contul Danei Nastase" Adrian Nastase este acuzat ca i-ar fi dat mita lui Ioan Melinescu, dupa ce acesta l-ar fi anuntat ca se preconiza cercetarea provenientei unei sume de 400000 euro dintr-un cont al Danei Nastase. Ristea Priboi este suspicionat ca ar fi intermediat mita dintre cei doi.