Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susţine că Nicuşor Dan nu poate fi candidatul PNL la Primăria Capitalei. Totodată, Rareş Bogdan exclude posibilitatea să intre în cursa pentru Bucureşti. „Nu mă interesează, nu vreau să candidez. Dacă aş vrea, aş lua peste 20%, dar nu vreau. S-au purtat urât, nu mi-au dat şansa atunci când trebuiau să-mi dea şi acum nu mai vreau eu”, a spus Rareş Bogdan, cu trimitere la faptul că în 2020 Ludovic Orban a refuzat să-l numească în fruntea filialei Bucureşti şi candidat la Primăria Capitalei, potrivit News.ro

Rareș BogdanFoto: Agerpres

Prim-vicepreşedintele PNL a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, de ce nu candidează la Primăria Capitalei. „Nu mă interesează, nu vreau să candidez. Dacă aş vrea, aş lua peste 20%, dar nu vreau. S-au purtat urât, nu mi-au dat şansa atunci când trebuiau să-mi dea şi acum nu mai vreau eu”, a spus Rareş Bogdan, relatează news.ro.

Întrebat dacă se referă la episodul din 2020, când PNL a ales să-l susţină pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei în detrimentul său, Rareş Bogdan a răspuns: „Da, nu au vrut şi acum nu mai vreau eu”.

Rareş Bogdan susţine că Nicuşor Dan nu mai poate fi candidatul PNL şi în 2024.

„Nu. De ce să fie Nicuşor Dan? L-a susţinut Orban, nu noi. Atunci trebuia să fiu eu candidatul şi lui Orban îi era frică că-i iau partidul. I-am spus: ”Băi, Ludovic, nu iau partidul că nu mă interesează. Nu pot vorbi cu 4.000 de oameni pe zi, ca tine. Tu răspunzi la telefon de dimineaţă până seară”. Asta făcea şi cu asta a rămas”, a rememorat europarlamentarul PNL.

Întrebat dacă Nicuşor Dan i se un primar bun, Rareş Bogdan a răspuns: „Nu!”.

Totodată, Rareş Bogdan a respins şi opţiunea Gabriela Firea. „Exclus. Bucureştiul are nevoie de un primar care să înţeleagă că oraşul trebuie să se dezvolte, nu să stai şi să nu semnezi nimic. Va fi şi opţiune liberală. Nu vă dau niciun nume, avem trei-patru opţiuni”, a conchis liberalul.