Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, prins în flagrant de DNA când restituia 10.000 de euro primiți mită, a fost exclus, miercuri seară, din PSD, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean al PSD Argeş.

Ion Georgescu (stg.), un pesedist cu vechimeFoto: Agerpres

„Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni”, a transmis, miercuri seară, PSD Argeş, într-un comunicat de presă.

Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, a afirmat că ”PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi”.

„PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca”, a mai transmis organizaţia.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, în funcție din 2006, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, el fiind acuzat că a cerut mită 30.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro, de la un medic pentru a interveni pentru angajarea acestuia la spitalul din Mioveni, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Conform CV-ului său, Georgescu este membru PSD din octombrie 1998. El este vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.