Parlamentul se reunește în ședință comună pe 10 octombrie pentru a numi noi șefi în instituții cheie / Cum își împart PSD și PNL funcțiile la Curtea de Conturi, ANCOM, AEP, ASF și AMEPIP.

Camera Deputatilor, sedinta de plenFoto: AGERPRES

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor întruni, în 10 octombrie, în şedinţă comună, pentru unele numiri la ANCOM şi Curtea de Conturi, precum şi pentru aprobarea unor rapoarte. În interiorul Coaliției se negociază pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară, AEP- Autoritatea Electorală Permanentă dar și pentru AMEPIP- marea agenție care va gestiona toate companiile de stat.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au declanşat procedurile parlamentare pentru numirea în funcţii la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Curtea de Conturi.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru posturile la care expiră mandatele unor consilieri şi vicepreşedinţi ai Curţii de Conturi şi ANCOM este 9 octombrie, iar raportul urmează să fie întocmit de către comisiile de specialitate până la data de 10 octombrie.

Cum își împart PSD și PNL funcțiile la Curtea de Conturi, ANCOM, AEP, ASF și AMEPIP

Surse parlamentare susțin că la Curtea de Conturi ar expira mandatele lui Vasile Cosmin Micula - vicepreşedinte, precum şi consilierilor Attila Deszi, Anca Constanţa Donovici, Dan Firţescu, Ileana Manuela Pieleanu, Marius Vorniceanu.

La ANCOM expiră de asemenea două mandate de vicepreședinți și potrivit surselor HotNews.ro, una dintre funcții ar fi fost promisă de PNL celor de la UDMR după ce partidul lui Kelemen Hunor a pierdut la masa negocierilor șefia ANRE.

Aceleași surse susțin că cele două funcții de vicepreședinte de la ANCOM vor fi împărțite între PSD și PNL. De asemenea cele două funcții de vicepreședinte la Curtea de Conturi vor fi împărțite între liberali și social-democrați.

Pentru conducerea ASF, PSD îl va promova pe Liviu Voinea iar pentru funcția de secretar general al AEP, PNL intenționează să-l propună pe Aurel Vlaicu (informații publicate prima oară în Libertatea.ro).

În schimb pentru AMEPIP - marea agenție care va coordona toate companiile de stat, PSD și PNL nu au ajuns la un consens. În continuare există discuții și negocieri în Coaliție, susțin sursele HotNews.ro.