Un sondaj Avangarde făcut la comanda PSD arată că dacă săptămâna viitoare ar fi alegeri la europarlamentare, PSD ar fi votat de 31% dintre cei chestionați, în timp ce PNL are 21% de procente și este urmat la mică distanță de AUR, cu 19%.

Parlamentul European BruxellesFoto: Inquam Photos / George Călin

Sondajul este făcut prin metoda CATI, pe un eșantion de 994 de subiecți, în perioada 20 septembrie - 28 septembrie.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European dvs cu cine ați vota”, dintre cei 71% care au indicat spre un partid politic, 31% ar vota PSD. Pe locul al doilea ar fi PNL, cu 21%, urmat de AUR, cu 19%. De asemenea USR ar fi votat de 13% , UDMR 5% iar partidul condus de Diana Șoșoacă ar înregistra tot un procent de 5%, ceea ce înseamnă că ar depăși pragul electoral și ar intra în Parlamentul European. PMP este cotat la 3%, în timp ce Pro România și Forța Dreptei sunt cotate la 1%.

PSD întreabă românii ce ar trebui să facă România în privința aderării la spațiul Schengen

În sondajul comandat de PSD, respondenții sunt întrebați și dacă premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție pentru refuzul de a accepta România în Spațiul Shengen.

La această întrebare, 54% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ, în timp ce 26% au răspuns negativ și 20% nu știu sau nu au răspuns.

De asemenea, 57% dintre cei chestionați au fost de acord ca în România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariția unor localități din județul lor de reședință.