Gabriela Firea nu renunță la candidatura sa la Primăria Capitalei. Firea a declarat vineri, într-un interviu la Digi 24, că a fost anunțată anul trecut drept candidat din partea PSD de către președintele partidului, Marcel Ciolacu, și „chiar era în discuție varianta de a fi candidatul Coalției PSD-PNL”: „Dacă între timp cineva s-a răzgândit, vom afla pe parcurs”.

Gabriela Firea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
  • „Anul trecut am fost anunțată de partid drept candidat la Primăria Capitalei și chiar era în discuție varianta de a fi candidatul coaliției PSD-PNL. Dacă între timp cineva s-a răzgândit, vom afla pe parcurs (...)
  • Și declarația recentă a lui Marcel Ciolacu este că sunt candidatul PSD, dar că depinde de mine. Cum înteleg eu că depinde și de mine? Am avut anumite discuții și i-am spus că sunt dezamăgită de discuțiile care au fost și că a fost o campanie de denigrare a mea și a familiei mele pentru a arăta ca am fost un om rău. Orice s-ar putea spune despre mine, dar nu că sunt un om rău”, a declarat Gabriela Firea.

Declarația Gabrielei Firea vine în contextul în care, în urmă cu două zile, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că există o decizie în momentul de faţă, una care nu a fost schimbată, potrivit căreia Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. El a adăugat că „dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie, care ţine în primul şi în primul rând de aceasta”.

„Există o decizie în acest moment şi ea nu a fost schimbată, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Capitalei. Nu am luat altă decizie. Ştim cu toţii, şi vă spun fără nicio reţinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vină în cazul «azilelor groazei». Ştim cu toţii acest adevăr. Dacă va rămâne doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul altă discuţie, care ţine în primul şi în primul rând de doamna Gabriela Firea şi de decizia domniei sale”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat la Digi 24 dacă Gabriela Firea mai are susţinere din partea sa pentru a candida la Primăria Capitalei.

Totodată, Gabriela Firea mai spune că scandalul căminelor de bătrâni ar fi fost declanșat pentru a scădea în sondaje și pentru a nu mai putea candida la alegerile locale din 2024.

„De ce o anchetă cu persoane vulnerabile a trebuit să dureze atât de mult timp? (…) Ca să se întâmple pe mandatul dlui Ciolacu? Acest lucru era cunoscut de 6 luni și nu se întâmplase nimic. Putem să ne punem și noi întrebări. Am încredere că această anchetă va scoate adevărul la lumină. (…) Nu cred în coincidențe. Știu unde s-a apăsat pe accelerație pentru a mi se afecta imaginea și a scădea în sondaje”, a sugerat aceasta.

Reamintim că Gabriela Firea a demisionat în 14 iulie din funcția de ministru al Familiei și s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD București.

În urma presiunii publice din cauza implicării unui angajat al său în scandalul azilelor groazei din Voluntari, Firea și-a anunțat demisia printr-un lung mesaj postat pe Facebook, în care spune că este „complet nevinovată”, continuând să susțină că este victimă și că a existat un „război total pentru demolarea” sa „și mai puțin pentru aflarea adevărului”: „A existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop”.

Demisia acesteia a venit după zece zile de la perchezițiile făcute de anchetatori la azilele groazei din Voluntari și Afumați și în urma numeroaselor dezvăluiri privind legăturile Gabrielei Firea cu Ștefan Godei, patronul a două dintre căminele de bătrâni.